„Simo”, fără frică!

mai 31, 2017 in Tenis

Simona Halep vrea titlul la Roland Garros!

„Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, nu renunța.” a spus Winston Churchill, prim-ministrul Marii Britanii în Al Doilea Război Mondial. Perfect adevărat. Un citat verificat în viață de multe ori. Valabil și pentru Simona Halep. Cu glezna nerefăcută complet, „Simo” a fost de neoprit în meciul de debut la Roland Garros. Doar o oră și-un pic pentru un sec 6-2, 6-3 cu slovaca Jana Cepelova. Nu i-a fost ușor, nu-i va fi ușor. Dar fata asta strânge din dinți pentru că deși este nerefăcută complet își dorește enorm să devină cea mai bună jucătoare WTA. Nu sunt vorbe mari, nu trebuie să fi doctor în tenis ca să realizezi că Simona a crescut enorm în ultima vreme, de la serviciu până la depășirea momentelor de cumpănă. Nu i-a fost frică că poate abandona, nu i-a fost frică să riște venind la Paris. Sincer, doar așa poate ajunge acolo sus, pe locul 1 WTA, iar Simona a înțeles perfect acest detaliu!

Peste câteva zile se împlinesc 73 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia (6 iunie 1944) moment care a decis soarta războiului și a Europei. Vorbele lui Sir Winston Churchill se pliază perfect peste ceea ce se întâmplă în sport. Am pus egal între celebrul citat și momentul bun în care se află Simona Halep pentru că mesajul are același sens. Și atunci, și acum. Cine strânge din dinți și luptă va ieși învingător!
În 67 de minute, „Simo” a obținut biletul de acces în turul 2 fără prea mari emoții. Jana Cepelova (nr. 89 WTA) a vrut dar n-a putut pentru că Simona a avut o zi bună în care a jucat bine. Atenție, nerefăcută complet după accidentarea la gleznă suferită la Roma. 🙁
Ne bucură faptul că în timpul partidei cu slovaca Cepelova, „Simo” nu a fost deranjată de dureri. Ne îngrijorează un pic ideea că Simona nu este refăcută complet, singura variabilă de care va depinde urcușul ei spre prima poziție mondială și un posibil triumf într-un turneu de Grand Slam.
De apreciat atitudinea Simonei Halep. Nu s-a speriat că dacă forțează prea mult ar putea abandona la Roland Garros. Mental stă bine, e pozitivă și cum spuneam nu demult se bucură de tenis. Sunt convins că și mâine, contra nemțoaicei Tatjana Maria (nr. 102 WTA), Simona va rămâne la fel de pozitivă și concentrată. Simona Halep este favorită și mulți specialiști o văd ca principal candidată la curerirea trofeului făcut din argint pur!

P.S. Victorie importantă și pentru Sorana Cîrstea în fața chinezoaicei Shuai Peng: 6-3, 6-1 în 59 de minte. În turul 2, Sorana va juca contra Carlei Suarez Navarro (nr. 23).