Simona, fata care se bucură de tenis!

mai 29, 2017 in Tenis

Prin bucuria de a juca tenis, Simona Halep și-a regăsit zâmbetul și atitudinea de campioană!

Simona Halep este gata pentru asaltul decisiv de la Roland Garros. De fapt un dublu asalt: pentru prima victorie într-un turneu de Grand Slam și pentru locul 1 WTA. Un succes la Paris o urcă pe primul loc mondial. Cifrele sunt aliatele Simonei. Pe zgură, în acest sezon, „Simo” are 12 victorii și doar două înfrângeri în trei turnee. Și-a trecut în cont o victorie la Madrid, o finală la Roma și o semifinală la Stuttgart. Singura problemă care-i poate încurca socotelile este accidentarea la gleznă, pe care a suferit-o în ultimul act la Roma. Dacă acum câteva zile ne era un pic frică uite că veștile sunt ceva mai bune, iar Halep va fi prezentă pe zgura pariziană. Fata care face reclamă la fericire se bucură pentru fiecare minut în care joacă tenis. Un atu important. Cu puțină șansă va fi bine!

Accidentarea urâtă de la Roma a lăsat urme. Bine că n-a fost mai rău, iar Simona Halep (locul 4 WTA) se simte din ce în ce mai bine. Dacă se reface sută la sută sigur va avea parte de un turneu reușit. Dincolo de progresele formidabile din jocul ei, dincolo de faptul că se simte pe zgură ca peștele în apă, „Simo” se prezintă la Roland Garros în formă.
Singura variabilă este starea de sănătate. Dacă va fi pe maxim din punct de vedere fizic, Simona se va îndrepta încet și sigur spre victoria finală. Jocul stânga-dreapta etalat de „Simo” seamănă cu acel uluitor tiki-taka al Barcelonei. Pe cât de complicat pe atât de simplu pare jocul ei. Un fel de „joacă” perfectă prin care își aleargă adversarele până când le iese limba de-un cot! 🙂
La Roland Garros, Simona Halep intră în scenă împotriva Janei Cepelova (locul 88 WTA). Nu are amintiri plăcute cu Cepelova asta. În 2015, în primul tur de la Wimbledon, Cepelova a eliminat-o pe Halep în trei seturi: 5-7, 6-4, 6-3. Dar acum va fi altceva. Cum spuneam mai sus, cifrele sunt de partea Simonei!
Traseul spre trofeu nu este chiar așa de greu. De exemplu, Ying Duan (nr. 65 WTA), Daria Kasatkina (nr. 27 WTA), Elena Vesnina (nr. 15 WTA), Elina Svitolina (nr. 6 WTA), Karolina Pliskova (nr. 3 WTA) și Garbine Muguruza (locul 5 WTA) – într-o posibilă finală, sunt jucătoare în fața cărora Simona Halep se poate impune fără probleme.
Repet, totul va depinde doar de starea fizică de la ora meciurilor. A venit vremea, „Simo”. Curaj că poți face lucruri mărețe!