Simona, prin ea însăși!

mai 12, 2017 in Tenis

Turneul de la Madrid poate însemna reluarea ascensiunii Simonei Halep spre locul 1 mondial!

Simona Halep a revenit la forma care a dus-o aproape de prima poziție mondială. La Madrid, „Simo” face o demonstrație de forță atât la simplu cât și la dublu, alături de Irina Begu. Sper s-o țină picioarele pentru semifinalele de foc. Simona și-a recăpătat încrederea în puterile ei, în forța de joc și, foarte important, să excelent cu pregătirea fizică. Toate probleme ei din ultima vreme au fost un amestec între accidentările prea dese și fragilitatea psihică. Dar Madridul i se potrivește ca o mănușă. Zgură și statutul de campioană en-titre. Sper ca meciul cu Anastasija Sevastova (nr. 22 WTA) să confirme începutul ascensiunii către poziția supremă. „Simo”, prin ea însăși, este fenomenală!

În „sferturile” de la Madrid, Halep a făcut-o una cu pământul pe Coco Vandeweghe: 6-1, 6-1. Dincolo de scor, jocul Simonei a avut precizie, forță și elan. Un semn că perioada proastă prin care a trecut câteva luni bune s-a cam sfârșit.
Pe zgură, Simona se simte precum peștele în apă. Pur și simplu joacă bine. Madridul poate reprezenta un nou început. Fizic, nu mai are probleme. Accidentările au ocolit-o, tonusul de joc este pozitiv ceea ce-i dă o și mai mare încredere. Semn că s-a schimbat ceva în bine la antrenamente. Trebuia mai demult! 🙂
„Simo” și-a rezolvat și problemele de concentrare. La alte turnee am văzut-o cum n-a fost capabilă să treacă peste momentele dificile. Chiar și cu ajutorul antrenorului Darren Cahill nu a putut reveni din situațiile complicate. Ne bucurăm că a învățat să creadă în ea. Revenirea de la 2-5 în setul decisiv cu Roberta Vinci a fost de senzație și i-a adus calificarea în optimile de finală. Deci, se poate!
Cu Sevastova nu va fi ușor. Istoricul întâlnirilor directe este echilibrat, 3-3, dar recent, la Stuttgart, Simona Halep s-a impus cu 6-3, 6-1. Letonianca a ajuns în penultimul act după o victorie categorică: 6-3, 6-3 cu Kiki Bertens. Sevastova este periculoasă dar „Simo” poate obține biletele pentru marea finală.
Simona Halep joacă tenisul care a dus-o acolo sus, la un pas de primul loc WTA. Acum e pe 8 dar o victorie la Madrid îi va da tonusul necesar ascensiunii. Pare mai ușor pentru ea să urce muntele decât să rămână acolo sus, în vârf. 🙂 Dar să câștige la Madrid că sigur a învățat ceva din greșelile făcute în trecut!

P.S. – ora 22:36: Așa cum anticipam, Simona Halep va juca finala turneului de la Madrid. De luni urcă pe locul 4 WTA. Cred că abia acum își începe adevărata ascensiune!