„Simo” reloaded!

mai 15, 2017 in Tenis

Simona Halep, regina Madridului!

Nu este vorba despre o ecranizare cinematografică ci despre revenirea Simonei Halep în Top 5 WTA. Începând de astăzi, Simona se află pe locul 4 mondial. Ascensiunea ei spre vârful ierarhiei feminine a (re)început prin câștigarea turneului de la Madrid. Un moment extrem de important în cariera ei după „criza” de la Miami acolo unde l-a supărat rău de tot pe antrenorul Darren Cahill. Atunci, prin atitudinea ei, Cahill și fanii au simțit că „Simo” renunță la luptă. Simona a realizat că a greșit și a revenit prin ea însăși. Motivată, ambițioasă, dornică, atentă, încrezătoare. Și asta datorită lui Darren Cahill care a știut să-i schimbe mentalitatea determinând-o să nu mai facă doar ceea ce vrea și ce știe. La Madrid, Simona Halep l-a ascultat pe antrenor și a plecat acasă cu trofeul. „Simo” s-a reîncărcat pozitiv și visează frumos înainte de Roland Garros!

Titlu important la Madrid pentru Simona Halep și antrenorul său, Darren Cahill. Un turneu din a doua cea mai importantă categorie de turnee din tenisul feminin, după cele de Grand Slam. Colaborarea dintre cei doi a suferit după ce Simona a fost eliminată de Johana Konta în „sferturile” de la Miami. Cahill s-a supărat nu din cauza rezultatului ci pentru faptul că „Simo” a refuzat să-l asculte, să încerce să se schimbe, să creadă în jocul ei. Și nu numai… 🙁
Din fericire, mai devreme decât am crezut, Simona și-a schimbat radical filosofia despre tenis. Grație unui antrenor care își pune din ce în ce mai mult amprenta asupra jocului ei. Cahill i-a schimbat serviciul, stilul de joc, pregătirea fizică și, extrem de important, rezistența mentală la stres. Abia acum „Simo” se află într-un mediu ideal care o poate propulsa pe prima poziție a topului mondial. Cred cu tărie că Madridul înseamnă începutul acestei ascensiuni. 🙂
Halep și Cahill colaborează din anul 2016, iar la Madrid și-au trecut în palmares al patrulea trofeu. O colaborare de succes pentru Simona după reușitele cu Andrei Mlendea (3), Adrian Marcu (3), Victor Ioniță (3) și Wim Fissette (2). Cahill, o variantă câștigătoare pentru ceea ce va urma în cariera ei!
Mai ales din punct de vedere mental. Simona nu se mai lasă copleșită de nereușite, iar la Madrid a trecut peste ele în forță. Cred că asta i-a lipsit ca să poată visa la supremație în clasamentul WTA!