Simona Halep, pe val!

mai 19, 2017 in Tenis

Simona Halep joacă astăzi cu Anett Kontaveit pentru calificarea în semifinalele turneului de la Roma. Mult succes, „Simo”!

Cred cu tărie că Madridul va reprezenta reluarea ascensiunii Simonei Halep spre locul 1 mondial în tenisul feminin. „Simo” confirmă la Roma că trece printr-o formă excelentă. Mai mult, vechile ei probleme, accidentările repetate și concentrarea în momentele de cumpănă, par de domeniul trecutului. A ajuns în „sferturi” după ce a controlat fiecare secundă din meciurile jucate. Cu Pavlyuchenkova a arătat forță și echilibru în setul decisiv pe care l-a câștigat cu 6-0. Și-a ascultat antrenorul, a jucat cu calm, a știut tot timpul că poate câștiga. Asta i-a dat încredere, iar rezultatul s-a văzut. Pe listă urmează, astăzi, Anett Kontaveit. Un meci dificil dar Simona Halep se poate impune fără probleme. Ce să mai lungesc vorba, „Simo” e pe val și e bine să rămână așa dacă vrea să devină cea mai bună jucătoare a lumii!

Simona Halep și-a complicat singură meciul cu Anastasia Pavlyuchenkova. După un prim set câștigat categoric cu 6-1, o mica neatenție a fost suficientă pentru un 4-6 care a readus-o pe Pavlyuchenkova în meci. Aici este de accentuat. „Simo” nu s-a enervate, a rămas calmă, a știut ce are de făcut. Dovada că a urmat un gallop de sănătate în til de mare campioană și un 6-0 care i-a asigurat prezența și cec-ul pentru sferturile de finală.
Astăzi nu-i va fi ușor cu Anett Kontaveit. Estonianca a trimis acasă nume importante din WTA, pe Andrea Petkovic, Angelique Kerber și Mirijana Lucic-Baroni. Halep a mai întâlnit-o o singură dată pe Kontaveit, în acest an la Miami, și s-a impus clar cu 6-3, 6-0. Dar una dintre legile nescrise ale sportului spune că niciun meci nu seamănă cu altul. „Simo” are valoare și poate s-o bată dacă joacă la fel de bine cum a făcut-o în ultimele săptămâni.
Avem o altă Simona și pentru că am criticat-o atunci când a fost cazul. Poate s-a supărat, poate s-au supărat mulți fani de-ai ei dar acele accidentări repetate și nervozitatea excesivă care apărea când era condusă o puteau scoate în afara top 10. „Simo” s-a trezit la timp și a schimbat în bine tot ceea ce trebuia schimbat. Fizic e beton, iar mental putem spune că abia acum a ajuns în punctul în care știe ce poate și ce vrea.
În mod normal, Roma ar trebui să însemne confirmarea Madridului. Ce frumos ar fi să se întâmple asta! Simona Halep se simte bine pe zgură, iar o victorie în capitala Italiei nu este o surpriză. Sper că va reuși astfel încât la Roland Garros să poată da liniștită asaltul decisiv pentru câștigarea primului turneu de Grand Slam.

P.S. ora 14:39 – După un meci în care a făcut-o una cu pământul pe estonianca Anett Kontaveit (6-2, 6-4), Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma. Bravo, „Simo” !!!