Simona, glezna și Roland Garros

mai 22, 2017 in Tenis

Simona Halep are emoții mari înainte de Roland Garros: glezna dreaptă este umflată!

Simona Halep a ratat victoria la Roma din cauza unei accidentări stupide la glezna dreaptă. În mod normal, „Simo” n-ar fi avut probleme cu Elina Svitolina. Până la 5-3, în primul set, totul a fost ok. Halep a controlat jocul, și-a impus stilul, a arătat că este cea mai bună. Din acest motiv nu-i putem reproșa ratarea finalei. Poate doar starea de nervozitate excesivă însă și asta este de înțeles după durerile din gleznă. Păcat că s-a întâmplat tocmai acum, cu o săptămână înainte de Roland Garros. Simona va afla astăzi ce are acolo. Sper ca să fie totul ok că altfel e trist să rateze un turneu de Grand Slam pentru o accidentare aiurea.

Dacă n-ar fi fost terenul modest de la Roma sigur nu apărea accidentarea. Mulți s-au plâns de gropițe și calitatea zgurei. Uite că și Simona a pățit-o rău de tot. Accidentarea din meciul cu Elina Svitolina a avut loc în primul set la scorul de 5-3 pentru Simona. Din acel moment s-a rupt totul, iar partida a curs spre victoria ucraineencei: 5-7, 1-6.
Dacă în alte situații similare îi reproșam Simonei calitatea pregătirii fizice, de data asta e vorba de ghinion că altfel nu-i putem spune. A călcat aiurea într-o porțiune proastă a terenului și a pierdut trofeul. Nu-i un capăt de țară că mai are timp să câștige la Roma. Marea problemă este dacă „Simo” va fi sută la sută fizic pentru Roland Garros. Acolo este nevoie de așa ceva și ar fi păcat să nu poată juca la capacitate maximă.
Timpul nu o ajută. Până la marele eveniment mai are la dispoziție doar o săptămână. Dacă nu e ceva grav se va reface, iar dacă situația e complicată Roland Garros apare pentru Halep cu semnul întrebării. Dar după cum s-a mișcat la Roma, cu glezna bandajată, e posibil să fie mai bine decât spera ea însăși.
Ne sperie totuși glezna umflată. Urâtă imagine. RMN-ul va arăta exact cum stau lucrurile. Dacă punem în balanță totul poate era mai bine să nu joace finala din capitala Italiei dar să fie aptă pentru Roland Garros. Chiar și așa, într-un picior, Simona a alergat-o mult pe Svitolina. După Madrid, jocul și atitudinea jucătoarei noastre arată excelent și continui să cred că este pregătită să ajungă sus de tot. Mai are nevoie de puțină șansă. În sport, contează!