Gică Hagi și Viitorul, oricum campioni!

mai 10, 2017 in Liga 1

Gică Hagi a jucat mereu doar la VICTORIE. De asta are nevoie fotbalul românesc !!!

Indiferent de rezultatele din ultima etapă a play-off-ului, Gică Hagi și Viitorul Constanța sunt marii campioni. Cu o echipă formată din tineri talentați, trupa lui Hagi a avut cel mai constant parcurs dintre toate competitoarele Ligii 1. Indiferent de ce se va întâmpla în confruntarea cu CFR, „Regele” și Viitorul sunt adevărații câștigători ai campionatului. Pe data de 16 ianuarie 2013 publicam articolul „Proiectul «Academia Hagi» a reușit!” care începea așa: „Viitorul Constanța înseamnă Gică Hagi. Filosofia sa despre fotbal, felul său de a fi, exemplul oferit tinerilor de-a lungul unei cariere impresionante, dorința de a fi mereu mai bun sau cel mai bun. Hagi a investit bani și speranțe într-o academie care începe să-și prezinte roadele”. După acest sezon de excepție al Viitorului cred că acel editorial și-a păstrat valabilitatea și merită (re)citit!

«Viitorul Constanța înseamnă Gică Hagi. Filosofia sa despre fotbal, felul său de a fi, exemplul oferit tinerilor de-a lungul unei cariere impresionante, dorința de a fi mereu mai bun sau cel mai bun. Hagi a investit bani și speranțe într-o academie care începe să-și prezinte roadele… Când „Regele” s-a apucat să pună bazele academiei de fotbal am spus că dacă Hagi nu reușește să scoată jucători de calitate speranțele de redresare ale fotbalului românesc sunt aproape de zero. Proiectul „Academia Hagi” a reușit, deci există viitor!
Când muncești cu pasiune, în orice domeniu, vine și reușita. Totul e să vrei dar în primul rând să existe o strategie bine pusă la punct care să fie respectată cu sfințenie. Academia de fotbal coordonată de Gică Hagi se înscrie în aceste tipare. În primul rând oferă condiții excelente de pregătire dar cel mai important este profesionalismul de care dau dovadă toți cei care muncesc acolo.
Unii, mari „analiști” de fotbal, l-au acuzat pe Hagi că a strâns toată crema de la copii și juniori și a dus-o la Constanța. Raționament banal. Cum părinții decid pentru copii lor aceștia au realizat ce se întâmplă acolo. Ceva cu mult mai important decât o simplă școală de fotbal. Un fel de universitate a fotbalului din România. Și nu au ezitat să-și lase copii acolo pentru că aveau o garanție a seriozității și reușitei în sport: Gică Hagi!
Munca celor de la academie pur și simplu a erupt de când Viitorul Constanța a intrat în Liga 1. Ce nume frumos: Viitorul. Un mesaj de la Hagi pentru cei care înjură un fotbal care încă n-a murit pentru că mai are valori. Problemele sunt în altă parte și țin de imaginea conducătorilor săi
…Dacă Alibec a fost „resuscitat” după un început de carieră tumultos, ceilalți vin din urmă cu speranțe. O mare realizare pentru Viitorul Constanța, pentru Gică Hagi. Garanția că fotbalul românesc nu moare!»

Da, Gică Hagi și Viitorul Constanța ne-au oferit rețeta SIGURĂ de resuscitare a fotbalului românesc. AȘA TREBUIE FĂCUT. Altfel, cine crede că se poate și „altfel” să răspundă pentru dezastru!