Play-off egal „jocuri periculoase”?

mai 8, 2017 in Liga 1

Suporterii nu mai au încredere într-un play-off în care matematica împărțirii punctelor și alte criterii ciudate de departajare au luat locul… fotbalului !!!

Portarul Marc și-a bătut joc de munca „ceferiștilor” și a scăpat mingea în careu la primul gol marcat de Dinamo. Suficient ca să se aleagă praful de tot. La Craiova, tânărul portar Vlad a fost testat tocmai în meciul cu Viitorul. Taman acum, în faza finală de play-off. Tânăra speranță s-a descurcat onorabil dar de rămas va rămâne rezultatul. Ideea este că schimbatul „liniilor” la unele echipe, în plină luptă pentru titlu, pentru a da șanse celor care au jucat mai puțin nu prea ține. Asistăm la falimentul unui sistem competițional care ne aduce aminte de vechea cooperativă. Se joacă pe simpatii? Pe ură? Pe interese? Pe ce? Poate este cazul să se privească mai atent astfel de „jocuri periculoase”!

Ce a făcut portarul Marc la meciul CFR – Dinamo ține mai repede de cascadorii râsului decât de fotbal. În primul mitan a avut vreo două ieșiri hazardate, gafe de curtea școlii, iar după pauză a comis-o rău de tot. Decisiv. Minge scăpată în careu, gol Filip. Și gata rezultatul, adio puncte. Culmea, titular pe post era Mincă dar de apărat a apărat Marc. Ciudat, nu? 🙂
În confruntarea cu Viitorul, Craiova l-a folosit pe portarul Vlad. Un tânăr talentat, de perspectivă, dar expus greșit într-un moment atât de delicat al luptei pentru titlu. Alături de Vlad au mai jucat și alte nume de viitor, talentate. „Știința” a pierdut însă partida, iar semnele de întrebare rămân. Oficialii olteni pun totul pe nevoia pregătirii returului din Cupa României, cu FC Voluntari, dar până pe 17 mai sunt destule zile și era normal să ruleze o formulă de echipă apropiată de cea care va juca contra ilfovenilor.
Ciudat acest play-off. Unele cluburi fac declarații subtile pe cine ar vrea și pe cine n-ar vrea campioană. E în presă, nu-i niciun secret. Un rezultat al riscului asumat pentru decizii de genul înjumătățirii punctelor după sezonul regular. Campionatul e campionat și trebuia să fie tur-retur, sau două tururi-două retururi sau cum vor ei dar cu tur și retur. Asta înseamnă campionat.
Play-off se joacă doar în competițiile modeste. Ideea că dinamizează interesul pentru meciuri este ceva relativ. La noi a stimulat mai mult jocurile din culise, nu pe cele de pe teren. Uitați-vă la lumea bună a fotbalului. Găsim play-off? Nici pomeneală. De când există play-off în Liga 1 s-au înzecit suspiciunile, iar rezultatele din Europa sunt în recul față de vremea campionatului normal. O spun cifrele!