Simona, la dolce vita!

mai 16, 2018 in Tenis

Simona Halep, victorie senzațională cu doar un game pierdut!

Simona Halep avea de luat o revanșă. Clar. Eșecul suferit de Halep la Indian Wells, în semifinale, cu Naomi Osaka (nr. 21 WTA), a fost unul fără drept de apel. Atunci, Simona a cedat cu 3-6, 0-6 fiind de nerecunoscut, mai ales în setul 2. Acum, la Roma, „Simo” a făcut-o de comandă pe japoneză. Pur și simplu a zdrobit-o cu un năucitor 6-1, 6-0. Numărul 1 mondial a trecut la pas de turul II și ne-a arătat că poate juca finala. Cu condiția să rămână la fel de concentrată și cu încredere în ea. La Simona „rețeta” e simplă: valoare plus încredere egal victorie. Deocamdată, la Roma îi merge bine. Cum zic italienii, la dolce vita!

Simona Halep a pierdut doar trei partide din 22 în sezonul de hard. Aproape de perfecțiune. Surprinzător, pe zgură, suprafaţa ei preferată, are deja două eşecuri în opt meciuri. Procent câștigător de 75%. Dincolo de cifre era revanșa. Musai. La Indian Wells, Naomi Osaka a produs o surpriză de proporții. A doua oară era deja prea mult. 🙁
La Roma am avut parte de un alt film. Răzbunare cu vârf și îndesat. Fără drept de apel. 🙂 De la 0-1 în primul set, Halep a câștigat 12 game-uri consecutive și a închis meciul în 59 de minute. Nici că se putea mai bine. Aceasta este Simona Halep în formă, aceasta este Simona Halep pe care ne-o dorim. Poate, de aceea avem pretenții de la ea!
Filmul meciului? „Simo” a întors peste fileu aproape toate mingiile, a profitat de erorile japonezei, iar la capitolul greșeli neforțate cifra a fost spre… zero. Asta i-a transformat pe miile de români din tribune – vreo două mii cred că au fost! – în suporteri ca la fotbal. Un stimulent care a ridicat încrederea Simonei spre maxim ceea ce s-a văzut în jocul ei.
Un fel KO tehnic. Osaka dădea impresia că nu știe ce se petrece pe teren. Halep, un joc perfect, un serviciu așa cum trebuie pentru asemenea confruntări. Normal că o lăudăm atunci când trebuie dar victoria aceasta e deja trecut. În „optimi” va juca cu croata Donna Vecik sau americanca Madison Keys. Deloc ușor. Vom afla un pic mai târziu. Dacă păstrează ștacheta jocului la același nivel, înalt, nu are și nu avem de ce să ne facem griji. Singurul lucru de care ne temem, încă, sunt „nervișorii”. Âia care apar din senin de-o fac să dea cu racheta de pământ sau să nu audă sfaturile antrenorului Darren Cahill. Sper ca la Roma să nu mai fie cazul. 🙂
Bravo Simona, meci mare! Rămâi la același nivel și joci finala!