Simona, fără frică cu „Mașa”!

mai 19, 2018 in Tenis

Simona Halep: „Eu mă simt odihnită, mă simt bine, sunt încrezătoare, dar vedem ce va fi pe teren.”

P.S. 20.05.2018, ora 9:07 – Așa cum am anticipat, Simona Halep a făcut un meci MARE. Poate cel mai bun meci pe zgură. Și prima victorie pe zgură în fața Șarapovei. Urmează finala cu Elina Svitolina. Duminică, ora 14:00, în direct la Digi Sport 1. Succes, Simona!
Nu cred că Maria Șarapova trebuie considerată un coșmar. Chiar și dacă scorul întâlnirilor directe este favorabil rusoaicei, 7-1. Statistica spune mereu ceva dar dacă Simona se uită doar la cifre apare riscul să-și dispară concentrarea, luciditatea. Nu va avea meci ușor în semifinale. Dar nici greu. Cu Jelena Ostapenko, Şarapova a câştigat al treilea meci din patru disputate la Roma în set decisiv. „Mașa” e pe val dar jocul Simonei la „Foro Italico” a arătat bine, uneori chiar foarte bine. Asta trebuie s-o preocupe pe „Simo” în meciul de astăzi. Și serviciul. Dacă intră bine primul sunt convins că Halep face un meci mare. Iute ca vântul. Fără frică. Șarapova va încerca să domine partida, să geamă de mama focului, să servească după pauze interminabile, poate să mai dea și-o fugă prin vestiar. Nu contează, Simona poate s-o învingă dacă va crede cu adevărat în jocul ei!

Maria Șarapova a punctat la Roma reușind sferturi de finală consecutive în circuitul WTA. O premieră după 2015. Suficient pentru statutul de „cap de serie” la Roland Garros. În plus, Roma îi priește „Mașei”. Aici a câștigat trei trofee și a bifat 31 de victorii. Cifre frumoase. La fel ca ea. 🙂 Dar asta nu înseamnă că rusoaica este invincibilă. Nici pomeneală.
Cel mai aprig adversar al Simonei este statistica. Dacă nu se uită la cifre îi va fi bine. Șarapova conduce cu 7-1 la „directe” dar rezultatele s-au înregistrat în anii ei de glorie. Atunci, Simona era în plină ascensiune spre locul 1 WTA. Acum o așteaptă pe „Mașa” în calitate de lider mondial. Un atu care trebuie să-i dea încredere și putere.
Simona să nu uite acel meci de la China Open. Parcă în octombrie 2017. Atunci s-a impus categoric și simetric cu 6-2, 6-2. Meciul acela trebuie să-l înregistreze în memorie, nu cele șapte pierdute. În China, Simona Halep a dovedit și și-a dovedit că poate fi învins stilul Șarapovei.
Rețeta succesului de atunci trebuie repetată: serviciu bun, să nu rateze mingi de meci, puține mingi ratate de break, să riște inteligent în momentele decisive, iar cu dreapta să lovescă năprasnic, s-o atace pe „Mașa” atunci când va avea ocazia. Cam atât, nu? 🙂
Simona Halep este capabilă de un meci mare. Dacă va învinge o vom aplauda, dacă pierde, la fel. Repet, important este să-și facă jocul și nimic mai mult. Succes, Simona!

P.S. Simona Halep – Maria Șarapova, ora 18:00, în direct la Digi Sport 2!