Gigi, eternul vinovat!

mai 22, 2018 in Liga 1

Vestiarul scăpat de sub control, cu largul concurs al finanțatorului, pare să fie explicația pentru pierderea titlului!

Cel mai mare ajutor primit de CFR Cluj pentru câștigarea titlului a venit de la „patronul” rivalei, Gigi Becali: fotbaliști acuzați în public, formula de echipă prezentată cu mult timp înaintea meciului, antrenor criticat la orice oră, mofturi acceptate la unii jucători (vezi cazul Alibec), schimbări dictate direct sau indirect, terfelirea adversarilor prin vorbe grele (asta a dus la îndârjirea lor!), acuzații care mai de care la adresa unor nume importante din fotbal și nu numai, multe transferuri ratate din cauză că a vorbit prea repede despre ele etc. Lista poate continua, e lungă. În rezumat se poate spune că FCSB s-a bătut singură. Și asta din cauza stării anormale de colaborare care există între staff-ul tehnic și patron. La CFR, Dan Petrescu a decis singur în privința echipei. La FCSB nu s-a întâmplat asta. Al treilea sezon cu loc 2 în Liga 1, iar Gigi Becali rămâne eternul vinovat!

CFR a reușit pentru că s-a organizat mai bine. Simplu. Dan Petrescu a tăiat în carne vie atunci când a fost cazul, a zbierat la arbitri când a trebuit, a lăudat când a fost mulțumit și nu a riscat în niciun meci. Da, apărarea a fost pe primul plan, iar faptul că în 2018 echipa nu a pierdut spune ceva. O rețetă simplă, inteligentă, de antrenor cu experiență care a adus în vitrina ardelenilor un trofeu la care au râvnit cu adevărat. Asta în timp ce staff-ul administrativ și-a văzut de treburi. Doar în „pauzele de lucru” președintele Iuliu Mureșan și directorul sportiv Bogdan Mara au găsit vreme să trimită replici pentru săgețile venite non-stop dinspre FCSB.
De cealalată parte s-a vorbit prea mult și inutil. Este adevărat, prezența europeană a stors puternic resursele fcsb-iștilor dar asta nu scuză ratarea titlului. Antrenorul Nicolae Dică nu a gestionat, nu a stăpânit bine relația cu vedetele Alibec și Budescu, iar asta a influențat negativ jocul echipei. Colac peste pupăză, Gigi s-a băgat și el în poveste însă total greșit. Ba îl ridica în slăvi pe Alibec, ba îl făcea de comandă după prestațiile dezamăgitoare. La fel și cu Budescu. În final a ieșit o stare complet aiurea la echipă, departe de ceea ce înseamnă peformanță. Rezultatul: titlul a ajuns la Cluj!
Nu Iașul a fost de vină cum tot se spune în ultimele zile. Gigi Becali este principalul responsabil. Mai ales pentru că a subordonat decizia sportivă profitului financiar, iar prețul plătit a însemnat ratarea trofeelor. Nici titlu, nici Cupa României. Zero. La câți bani s-a băgat în această echipă, prezența în primăvara europeană reprezintă o palidă consolare. Dacă Gigi Becali nu-și schimbă năravul vor exista multe veri fără titlu!