Simona, iarba și lucrurile mărețe

iulie 3, 2017 in Tenis

Simona Halep visează la un traseu cât mai lung la Wimbledon. Jocul bun din acest sezon îi dă dreptul să aspire la marele trofeu!

Începe Wimbledonul. Poate cel mai faimos turneu de tenis din toate câte există în circuitul profesionist. Și pentru fete, și pentru băieți. O simfonie a tenisului pe iarbă, un amestec de istorie, tradiție și suspans cum nu s-a mai văzut. Simona Halep și-a făcut încălzirea la Eastbourne, după ce a cerut și a primit un wild card. A ajuns până în „sferturi”. Putea fi și mai bine… 🙂 Important este că și-a putut testa psihicul, forța fizică și jocul după finala de coșmar de la Roland Garros, cu Ostapenko. Dacă vrea un rezultat mare la Wimbledon, „Simo” trebuie să uite tot ceea ce s-a întâmplat acolo. Astăzi va debuta cu neozeelandeza Marina Erakovic (nr. 129 WTA). O jucătoare care se simte bine pe iarbă și de aceea poziția din clasamentul mondial poate fi înșelătoare. Dar Simona are valoare și poate spera la un traseu cât mai lung. La Wimbledon nu și-a fixat ținte dar are tot dreptul să viseze la trofeu!

Nu e deloc simplu să câștigi un turneu pe iarbă și cu atât mai greu dacă este vorba despre Wimbledon. Serviciul advers e greu de controlat, iar din acest motiv returul devine decisiv. Nu există timp de gândire, iar răspunsul la orice minge trebuie să fie rapid și precis.
Simona s-a simțit bine la Eastbourne. După eșecul de la Roland Garros, greu de gestionat chiar și de către o mare campioană, era nevoie de verificarea încrederii și a forței de joc. Cred că a reușit deși dacă nu juca două meciuri într-o singură zi putea spera la trofeu.
La Wimbledon, „Simo” nu și-a fixat ținte. Și bine face. Bătălia pentru locul 1 WTA este importantă dar nu trebuie s-o domine în timpul turneului. Cu cât va ajunge mai departe cu atât cresc șansele ca să devină prima jucătoare a lumii. Important este să se gândească la fiecare meci în parte, să câștige tot și sigur va fi cea mai bună din lume. Doar așa se fac lucrurile mărețe!
Iarba e pregătită, Wimbledonul poate să înceapă. Din nou avem emoții, din nou vom suspina la fiecare schimb de mingi al Simonei. Faptul că joacă de plăcere reprezintă un atu care a fost și va rămâne determinant în evoluțiile ei. Atenție mare la orice meci, surprizele sunt numeroase într-un turneu cu o asemenea miză.
Simona Halep are un raport de 11-6 între victorii și înfrângeri la Wimbledon. Nici prea-prea, nici foarte-foarte dar acest sezon va fi mai bine pentru că „Simo” joacă mai bine. Succes, Simona!