Simona, pas cu pas!

iulie 6, 2017 in Tenis

Simona Halep are șanse mari să ajungă în finala de la Wimbledon!

Simona Halep urcă tur cu tur la Wimbledon. Cu fiecare meci jucat, „Simo” se simte din ce în ce mai bine. La fel s-a întâmplat în confruntarea cu Beatriz Haddad Maia, un fel de „Ostapenko do Brasil”. O jucătoare extrem de incomodă, cu lovituri ca din tun. Important este că Simona a „citi-o” la timp și a câștigat după un joc nu perfect dar eficient. Exact cum fac campioanele de top. Pas cu pas, „Simo” este pregătită pentru o nouă performanță de excepție. După Roland Garros ar fi senzațional să joace finala de la Wimbledon. Nu-i ușor dar cine cu îndrăznește sau se teme nu obține lucruri mărețe. Dacă va rămâne concentrată sută la sută, ba chiar mai mult decât atât, „Simo” nu va avea probleme. Faptul că organizatorii au desemnat-o favorita nr. 2 a turneului spune totul!

„Simo” a ajuns pentru a treia oară în carieră în turul 3 la Wimbledon, după 2014 și 2016. Frumos jocul cifrelor dar nu i-a fost ușor cu brazilianca Beatriz Haddad Maia (nr. 97 WTA). Cu un joc ezitant pe alocuri, Simona și-a „citit” adversara abia după primul set. Beatriz a pus accentul pe forță și faptul că este stângace, iar Simona i-a replicat cu schimburi lungi și mingi înalte pe linia de fund a terenului. Așa n-a mai avut probleme. Un 7-5, 6-3 suficient pentru calificare, 90.000 de lire sterline și 130 de puncte WTA.
În turul 3, Simona Halep va da peste chinezoaica Shuai Peng (nr. 37 WTA). La prima vedere pare un meci complicat, Peng demolând-o în turul 2 de Carla Suarez Navarro cu 6-2, 6-2. Dar și Simona a spulberat-o pe Navarro în „optimile” de la Roland Garros. 🙂 Să fie însă atentă, chinezoaica rămâne imprevizibilă.
Halep este o jucătoare cerebrală. Poate cea mai eficientă din circuitul mondial. Schimbă totul în funcție de adversara pe care o are în față: viteza, plasamentul, ritmul, tactica etc. În momentul când știe cum trebuie să joace Simona este letală, iar din acel moment victoria devine doar o chestiune de timp nu de fapt.
Cred în „Simo” și în puterea ei de concentrare. Poate să ajungă sus de tot la Wimbledon. Iarba îi prinde bine, îi favorizează rapiditatea și jocul de picioare fără egal. „Simo” s-a maturizat mult ca joc și a învățat din greșeli. Mai ales după finala pierdută de… frică la Roland Garros.
Simona Halep nu și-a fixat ținte. Nici Wimbledonul, nici numărul 1 mondial. Și bine a făcut. Aceste performanțe vor veni de la sine doar dacă JOACĂ BINE. Poate s-o facă dacă are răbdare cu ea însăși!