Germania e Germania: ADN de campioană!

iulie 1, 2017 in Internaţional

Germania U21 a devenit campioana Europei după ce a învins marea favorită, Spania!

Întotdeauna am apreciat mentalitatea nemților. Contribuția germană la cultura și civilizația mondială este imensă, de la filosofie până la… fotbal. Acum trei ani, la Mondialul din Brazilia, Germania a fost marea favorită a competiției și a cucerit titlul în stil de mare campioană. Acum, pe pământ polonez, deși pornea cu șansa a doua în fața galonatei Spanii, „Mannschaft” a câștigat Campionatul European U21. Cu un gol superb marcat de Weiser. Germania, singura echipă care a bătut Spania la acest turneu, singura echipă care n-a primit gol de la iberici. Secretul reușitei germane este mereu același: ORGANIZARE, DETERMINARE, SERIOZITATE. Așa au fost mereu „panzerele”, după chipul și asemănarea nației pe care o reprezintă!

Toată lumea Spania în sus și-n jos. Era și normal când în echipa ibericilor apar nume mari ca Saul, Asensio, Ceballos, Deulofeu sau Llorente. Adevărul este că la aceste europene de tineret ibericii au jucat frumos, au marcat multe goluri, iar până la finală încasaseră doar două boabe. Și totuși nu a fost suficient ca să bată Germania. 🙂
Germania a plecat în cursa spre trofeu cu șansa a doua. Echipa antrenată de Stefan Kuntz nu a ieșit în evidență prin talente sau alte „artificii” plăcute ochiului. Tinerii lui Kuntz au impresionat prin organizare, determinare și seriozitatea cu care au tratat fiecare fază asumându-și și corectând rapid greșelile.
Fără spectacol, nemții au plecat acasă cu trofeul. Culmea, grație unui gol superb reușit de Weiser cu cinci minute înainte de pauză. Lovitură năprasnică în urma căreia frica s-a cuibărit încet și sigur în tabăra spaniolă. Până la final, Spania a atacat în valuri dar nemții s-au apărat ca la carte și cu asta basta. Germania U21 este campioana Europei!
Încă un titlu după cel din 2009. O lecție de fotbal pentru cei care vor să câștige trofee. Importantă este reușita finală, nu spectacolul. Cine face performanță înțelege bine ceea ce spun, cine nu, nu. Ca să nu mai lungesc vorba, Germania e Germania, are ADN de campioană !!!