Fotbal și cu… sufletul!

iunie 19, 2017 in Stranieri

Gigi Donnarumma (stânga) a ales banii, iar Ciprian Deac respectul față de club !!!

De multe ori am auzit că fotbalul reprezintă un fenomen social. Mai mult decât fotbal înseamnă pasiune, sentimente, dăruire. În ultimele zile am avut parte de două contraste care spun totul despre starea de spirit numită fotbal: Ciprian Deac și Gianluigi Donnarumma. Deac a ales CFR cu sufletul deși oferta de la FCSB era foarte bună, iar Donnarumma nu și-a prelungit înțelegerea cu AC Milan așteptând probabil o ofertă mai bună. Fotbalul nu înseamnă doar bani, iar cel mai bine pentru un performer este să găsească echilibrul dintre performanță și partea financiară. Deac s-a format la CFR, a câștigat trofee la acest club și este normal să-i ofere susținere atunci când are nevoie. Donnarumma e tânăr, mai are mult de jucat, s-a făcut cunoscut la Milan și cred că opțiunea principală era să rămână aici chiar dacă valoarea contractului oferit este mai mică decât promisiunile granziilor Europei. Adevărul e că marii campioni au fost cei care au pus sufletul înaintea banilor!

Ciprian Deac a refuzat o ofertă tentantă de la FCSB preferând să rămână la CFR. Surprinzător pentru mijlocașul de 31 de ani. Mulți s-ar fi gândit la familie, la ceea ce va urma după ce agață ghetele în cui. „Am jucat 10 ani la CFR, CFR mi-a dat totul, e echipa care m-a învăţat să câştig trofee… De la CFR a fost o ofertă financiară foarte bună dar, în primul rând, am ales cu sufletul”, a spus Deac la Dolce Sport. Deac, un jucător care prețuiește mai mult clubul unde s-a consacrat decât câteva mii de euro în plus! (https://www.dolce-sport.ro/fotbal/fotbal-intern/exclusiv-ciprian-deac-refuzat-fcsb.html)
La polul opus se află portarul Milanului, Gigi Donnarumma. La meciul Italiei cu Danemarca, de ieri, în cadrul Campionatului European U21, un grup de suporteri milanezi au aruncat spre el cu dolari falși. Nici că se putea un mai mare dispreț. Și asta pentru că Donnarumma a refuzat prelungirea contractului, care expiră în 2018, și un salariu de cinci milioane de euro pe sezon preferând să aștepte un telefon de la Real Madrid sau cine știe de la ce alt club mare din Europa. Suporterii sunt sensibili la așa ceva, iar reacția lor este firească. Donnarumma (18 ani) a cunoscut consacrarea la Milan și poate să mai joace cu succes la acest club, pe bani frumoși și corecți, nu să strâmbe din nas după ce s-a văzut cu sacii în căruță.
Trăgând linie putem spune că Deac era de înțeles în ambele variante. Totuși, mijlocașul CFR-ului a ales clubul care l-a făcut consacrat în fotbalul mare în locul unui cec gras. O formă de respect. În schimb, tânărul Donnarumma pare tentat să dea „vrabia din mână pe cioara de pe gard”. Vorba proverbului… Diferența între cei doi: Deac, joacă fotbal și cu sufletul; Donnarumma, doar cu ochii pe cifrele din viitorul contract!