Simona Halep, asaltul final!

ianuarie 25, 2015 in Tenis

În sferturile de finală ale Australian Open 2015, Simona Halep va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova.

În sferturile de finală ale Australian Open 2015, Simona Halep va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova.

Abia acum m-am decis să scriu despre Simona Halep și Australian Open. Nu din comoditate, nici din aroganță față de adversarele ei. Pur și simplu pentru că de acum încolo începe, cu adevărat, bătălia pentru trofeu și punctele WTA. Cum Petra Kvitova (locul 3) a ratat prezența în „optimi”, „Simo” poate urca pe podiumul WTA cu condiția să se califice în sferturile de finală. Chiar asta s-a întâmplat. Mai mult, Halep poate să se gândească chiar și la locul 1 dacă bate tot ce-i iese-n cale. Un galop de sănătate cu belgianca Yanina Wickmayer care ne scutește de prea multe comentarii. Calificare fără emoții în „sferturi”. Un pas necesar ca visul unei nopți de iarnă să devină realitate: primul trofeu de Grand Slam din carieră!

„Simo” nu a avut un meci complicat cu Yanina Wickmayer. Victorie categorică, în două seturi: 6-4, 6-2. Și accesul în sferturile de finală. Pentru Halep abia acum începe, cu adevărat, Australian Open. De acum încolo, Simona Halep trebuie să joace la turație maximă dacă vrea să emită pretenții la câștigarea trofeului.
Cel mai important este că Simonica se simte bine. E în largul ei, zâmbește, se bucură de fiecare ceas trăit pe pământ australian. Pentru un loc în semifinale se va lupta cu rusoaica Ekaterina Makarova (nr. 10 WTA). Un singur meci între ele, în 2013, la New Haven, câștigat de Halep în două seturi. O bornă bifată în drumul spre cucerirea titlului.
Tonusul Simonei ne dă speranțe că poate obține un rezultat mare. Multe favorite au fost eliminate din competiție dar calea spre prestigiosul trofeu rămâne, încă, una complicată. Dar nu și imposibilă. „Simo” este în creștere de formă și joacă din ce în ce mai bine. Și mental e ok pentru că în ultimii doi ani a realizat că are valoare și că poate să bată orice jucătoare din top 5.
Simona a fost agresivă, a deschis bine terenul, a găsit cele mai bune unghiuri. Totuși, ceva nu mi-a plăcut la ea: pe alocuri, starea de nervozitate. Dar și-a regăsit echilibrul la fel de repede precum și l-a pierdut în anumite momente. Astfel de situații trebuie să dispară dacă Halep vrea să dea mara lovitură la Australian Open.
Altfel se va mulțumi cu puțin. Și e păcat. Nu de alta dar „Simo” chiar poate câștiga oriunde s-ar afla!