Simona, cu mai mult alb decât negru!

noiembrie 3, 2017 in Tenis

Simona Halep a avut parte de un sezon cu mai mult alb. Frumoasă, iute și bogată!

Cred că Simonei Halep i-ar sta bine în aceste culori dar nu despre asta este vorba acum. Anul 2017, unul pe cât de dificil pe atât de frumos. La început nu era sigură că va ajunge la Singapore după care și-a revenit încet, încet. Momentul de răscruce rămâne finala pierdută la Roland Garros, urmată de șansele irosite de a deveni nr. 1 mondial. Devastată după eșecul de la Paris, Simona a continuat să muncească, să lupte, să spere că într-o zi va ajunge acolo unde se avântă vulturii. Sus de tot. Și-a ajuns. Cea mai aprigă adversară a Simonei a fost chiar… Simona. Da, ea însăși. Pentru asta a ratat meciuri la care nu ne așteptam, pentru asta nu și-a trecut în cont un trofeu de „Grand Slam”. Simona Halep a avut parte de un an în alb și negru. Știe unde și ce a greșit, iar dacă va reuși să-și dreagă mentalul ăla păcătos care-i toarnă plumb în picioare înaintea unei mari izbânzi va continua să fie ce-a fost și mai mult decât atât!

După meciul pierdut cu Elina Svitolina, la Turneul Campioanelor, desfășurat la Singapore, mi-am propus să nu scriu despre contraperformanța Simonei. Nu că mi-aș fi pus în cap fanii, care nu vor să audă ceva critic la adresa ei, iar asta nu-i bine, ci pur și simplu pentru că m-a dezamăgit tare de tot ratarea calificării în semifinale. 🙁
Cu toate astea, Simona Halep a știut bine cum să-și organizeze sezonul. Modul în care și-a ales turneele, cum și-a planificat pregătirea, cum a jucat, toate astea au propulsat-o pe prima poziție WTA și ca a treia jucătoare a lumii la încasări. Bani mulți, nimic de zis, dar nu vreau să vorbesc despre ei atâta timp cât Simona pune sufletul înaintea lor.
Darren Cahill și Andrei Pavel sunt doi antrenori de top. Ar face bine să-i păstreze pe amândoi și în 2018. Doar la partea mentală trebuie umblat serios. Simonei încă îi este „frică” atunci când se află la un pas mic de un succes colosal. Cel puțin asta este percepția, asta ne-a transmis tot timpul. Cred că nici Darren și nici Andrei nu au leacul miraculos. Poate mental coaching-ul, iar dacă își rezolvă problema calea spre trofeele de „Mare Șlem” va fi bătută cu pasul de multe ori.
Mai degrabă un 2017 în alb. Mi se pare o concluzie potrivită. Nu mai e cazul să punem bomboana pe colivă că riscăm să transformăm coliva în „desert” național. Simona Halep este nr. 1 mondial pentru că a știut cum, ce și când să facă tot ceea ce era de făcut. În câte domenii de activitate se află România pe această poziție? 🙂 Fata asta are stofă de mare campioană, iar la anul o vom vedea regină la cel puțin două din cele patru turnee de „Grand Slam”!