„Simo”, e vremea ta!

ianuarie 10, 2017 in Tenis

Simona Halep

Simona Halep are forța de a câștiga „Australian Open”.

A venit vremea ca Simona Halep să dea marea lovitură. Ca jucătoare de tenis profesionistă a cam ajuns la maturitatea sportivă necesară câștigării unui turneu de „Grand Slam”. „Simo” e deja cineva, are bani dar mai ales are valoare. La „Australian Open” poate da marea lovitură. Chiar dacă a cucerit de șase ori titlul la Melbourne, Serena Williams este la final de carieră și parcă nu mai are forța de altădată, iar Angelique Kerber este mai degrabă a lideră de conjunctură a clasamentului WTA decât expresia reală a ierarhiei mondiale. Singura problemă este ca Simona să creadă cu adevărat în șansa ei. Nu de alta dar una din marile probleme la sportivii români are legătură cu „sângele cald”, adică se pierd inexplicabil atunci când sunt aproape de o mare victorie. Simona Halep are experiență, a trecut prin astfel de momente și sper ca la Internaționalele Australiei să scape de ele. Dacă „Simo” va reuși să creadă în forțele ei sigur vom asista la un nou triumf istoric pentru tenisul românesc!

La Shenzen (China), Simona Halep a fost eliminată de un nume mai puțin cunoscut, cehoaica Katerina Siniakova. Unii s-au grăbit cu criticile deși în cazul Simonei era vorba despre primul turneu al anului. În plus, Siniakova (locul 37 WTA) avea să devină câștigătoarea turneului ceea ce nu-i de ici de colo.
Nu aș face un mare caz din ratarea Simonei la Shenzen. Din felul cum și-a făcut programul e clar că ținta principală pentru acest an este câștigarea unui turneu de „Grand Slam”. Prima provocare vine la Australian Open. Pe pământ australian, chiar acasă la antrenorul ei, Darren Cahill. Nu-i va fi ușor dar simt că aici Simona poate da prima mare lovitură din cariera ei.
Simona Halep are șanse bune să câștige în Australia. Chiar dacă este campioană en-titre la Melbourne, nemțoaica Angelique Kerber pare să nu fie în apele ei. O altă adversară de top, Serena Williams nu mai este cea de altădată. Americanca se află la finalul carierei și nu mai are forța de joc care a consacrat-o dar cel puțin pe hârtie rămâne prima favorită.
Principalul adversar al Simonei este ea însăși. Am văzut multe meciuri decisive în care „Simo” a fost la un pas de victorii fantastice dar a pierdut pentru că n-a crezut până la capăt în șansa ei. Este adevărat, au existat și partide în care a avut reveniri incredibile dar prea puține ca număr.
La „Australian Open” e momentul ca Simona Halep să scrie cu adevărat istorie. E vremea ei!