Și locul 4 are parfum de medalii

iunie 8, 2015 in Handbal

Maximilian Gavrilă, mândru alături de cele mai valoroase jucătoare de la J2: Alexandra Banciu (stânga) și „Dică” Badea !!!

Maximilian Gavrilă, mândru alături de cele mai valoroase jucătoare de la J2: Alexandra Banciu (stânga) și „Dică” Badea !!!

„Spanioloaicele” de la „181” au terminat Turneul Final national la junioare II, desfășurat la Sf. Gheorghe, pe locul 4. O performanță excelentă în raport cu câte a avut de îndurat clubul ACS Școala 181 SSP București: jucătoare racolate moca de către „clubul-primărie” cu girul federal, echipă încropită pe fugă cu ce s-a mai putut găsi disponibil în toamna trecută, arbitraje ostile în confruntările decisive etc. Dar pistoanele „BB”, adică Alexandra Banciu și „Dică” Badea, au împins echipa acolo unde se avântă vulturii. Spre medalii. N-a fost să fie pentru că arbitri au făcut praf semifinala cu Caracalul. Dar și așa performanța fetelor este incredibilă. Un loc 4 cu parfum de medalii pentru care au muncit, iar dacă erau un pic mai atente ajungeau campioane. Poate la anul !!!

Fetele de la J2 s-au aflat la un pas de medaliile turneului final al campionatului național. Eu aș spune chiar aproape de aur. Puteau să bată în semifinale Caracalul, noua campioană națională, dar arbitri le-au cântat în strună oltencelor. Pe față. Acolo și-au jucat „spanioloaicele” șansa de a intra în galeria campioanelor de la ACS Școala 181 SSP București, club care în ultimii șapte ani a câștigat nu mai puțin de nouă titluri naționale la juniori.
Repet, performanța lor este fantastică pentru că întreg sezonul au avut parte de o atmosferă ostilă. În vara trecută, „181” a pierdut mai multe jucătoare, la toate categoriile de vârstă, handbaliste luate moca de către „clubul-primărie”. Bineînțeles, cu avizul Federației și fără a plăti măcar un leuț pentru formarea lor. Logic, și echipa de J2 a fost afectată.
Într-un astfel de decor, mai degrabă ostil decât prietenos, domn’ profesor Gavrilă, managerul general al clubului, a încropit din mers un lot competitiv și a format o echipă care a crescut constant de la un meci la altul. Alături de antrenoarea Gabi Covaci, „spanioloaicele” au ajuns pe locul 4 în țară. Oare câți sportivi se pot mândri cu o astfel de performanță la nivel national?
Dar fetele de la „181” au viitorul în față. Sigur vor mai avea șanse la medalii, sigur vor ajunge campioane. Totul este să rămână unite, să se antreneze cu ambiție și să asculte sfaturile antrenorilor. Pentru că acest loc 4 are parfum de medalii !!!