Show cat sfertul academic

martie 24, 2010 in Cupa României

Finala din semifinale… Frumos spus despre prima mansa a semifinalei Cupei Romaniei dintre Dinamo si CFR insa prea putin spectacol. Golul dinamovistului Goian si reusita „acarului” Kone anuntau un meci incendiar. Nici pomeneala. Doar un sfert academic de foc dupa care plictiseala pare sa fie cuvantul de ordine. Faze de poarta cu taraita, actiuni previzibile si lente. Cam putin.

Pe undeva era de asteptat o astfel de reteta. Dinamo s-a prezentat la un nou derby cu CFR fara „gurile de foc” Andrei Cristea, Marius Niculae si Alexe. Cu un Claudiu Niculescu apatic si depasit de evenimente, umbra temutului atacant care nu demult marca cu regularitate pentru Dinamo, cu un Florin Bratu avand frana de mana trasa pentru ca abia a revenit dupa o accidentare urata, Dinamo n-a contat in atac decat intamplator si atunci din faze fixe.
Cu statutul de echipa neinvinsa in returul campionatului, Dinamo a dominat jocul. In special in repiza secunda. CFR-ul nu s-a speriat. Si asta pentru ca venea in „Groapa” dupa sapte partide fara gol primit si 13 meciuri fara infrangere in Cupa. Trupa lui Mandorlini a jucat exact ceea ce stia mai bine mentorul ei, adica „lectia de italiana”. Joc economicos, fara spectacol, la rezultat. La final a iesit cum si-a dorit: 1-1. Teoretic, CFR are prima optiune la calificare in marea finala.
Pragmatic, la cate absente a avut in acest joc, Dinamo trebuie sa se multumeasca si cu… remiza. Chiar si cu gol primit. Calificarea se joaca in retur iar cele doua goluri marcate in campionat, la Cluj, pot sa fie injectia de optimism pentru elevii lui Talnar. In acelasi timp, nu cred ca Mandorlini si ai sai vor mai repeta erorile din derby-ul disputat in etapa a 21-a din Liga 1.
Ma bucur ca vorbim despre Cupa Romaniei, un trofeu care multi ani a fost, pe nedrept, un fel de umbra a primei divizii. Mediatic… Ce ma intristeaza insa este tratamentul de care are parte Zicu. De la unii dintre actionarii clubului dar si din partea unor fani dinamovisti. Primii ii cer sa se lase de fotbal, ceilalti il injura ca la usa cortului. Nu sunt deloc normale astfel de lucruri atunci cand vorbim despre fotbal.
Referitor la partida, as vrea sa mai adaug ca la impresia artistica Dinamo a castigat confruntarea. Poate si asta va conta pentru retur. Sper ca la Cluj vom avea parte de un show adevarat. Tot meciul, nu ca acum, cu un biet sfert academic intre reusitele lui Goian si Kone.