Sandra Dulgheru, trădată de… oboseală!

martie 8, 2015 in Handbal

Finala turneului de la Kuala Lumpur i-a adus Sandrei Dulgheru 180 de puncte WTA și 21.400 de dolari!

Finala turneului de la Kuala Lumpur i-a adus Sandrei Dulgheru 180 de puncte WTA și 21.400 de dolari!

Într-o perioadă în care performanțelei Simonei Halep captează atenția fanilor de tenis, prezența Alexandrei Dulgheru în finala turneului de la Kuala Lumpur (Malaysia) a fost un pic șocantă. Nu că era doar a treia din cariera Sandrei ci pentru că la acest nivel ne-am obișnuit doar cu prezența Simonei Halep. Caroline Wozniacki s-a impus mai clar decât o arată scorul final: 4-6, 6-2, 6-1. Sandra a fost trădată de oboseală astfel că a cedat ultimele două seturi aproape fără luptă. Psihic și fizic. Rămâne totuși performanța. Una frumoasă. Plus cele 180 de puncte WTA, nu puține, și cec-ul destul de gras (21.400 de dolari) oferit de organizatori. Suficient pentru a privi cu zâmbetul pe buze spre următorul turneu!

În sport contează doar performanța. Aceasta rămâne în statistici, aceasta este comentată de specialiști. Nu contează ratările și nici realizările spectaculoase. Doar la patinaj artistic sau alte sporturi similare se notează și impresia artistică. 🙂 În rest, rezultatele fac diferența și stabilesc ierarhiile.
De vreo câțiva ani, tenisul românesc a fost marcat de performanțele Simonei Halep. Într-un astfel de peisaj, prezența Alexandrei Dugheru în finala de la Kuala Lumpur a șocat un pic iubitorii de sport. Pozitiv. De aceea am și ales să vorbesc despre acest subiect.
În Malaysia, Sandra a avut o adversară incomodă în Caroline Wozniacki, nr. 5 mondial. Totul a fost ok în timpul primului set câștigat de Sandra Dulgheru cu 6-4. Apoi oboseala a făcut diferența. Dulgheru a cedat psihic și fizic, iar meciul a curs doar într-o singură direcție.
Repet, rămâne rezultatul. Unul excelent pentru Alexandra Dugheru. În câte domenii de activitate se poate lăuda România cu locul 2 în afara granițelor? Tocmai de aceea trebuie să apreciem ceea ce a făcut Sandra și s-o încurajăm pe viitor. Doar așa vor apărea marile rezultate. Valabil și pentru Simona Halep care, dincolo de ceea ce face, are nevoie de motivații suplimentare, iar reușitele colegelor ei pot declanșa ambiția ascunsă.
Felicitări, Alexandra Dulgheru!