„Spanioloaicele” de la „181”, instrucție cu „cesemistele”!

martie 4, 2015 in Handbal

Junioarele I de la ACS Școala 181 SSP București după victoria spectaculoasă în fața „cesemistelor”

Junioarele I de la ACS Școala 181 SSP București după victoria spectaculoasă în fața „cesemistelor”

În sport nu contează dimensiunea bugetului sau numele sportivilor. Contează doar valoarea de la ora meciului. Axioma aceasta s-a confirmat miercuri seară, în sala „Lucian Grigorescu” din Capitală, cu ocazia derby-ului campionatului de junioare I dintre ACS Școala 181 SSP și CSM. În ciuda diferenței enorme de buget dintre cele două cluburi, echipa cu nume de școală a făcut instrucție cu gruparea patronată de Primărie. La un moment dat „spanioloaicele”, prezente la meci în noul echipament roș-galben, au avut și opt goluri avantaj. La final a fost 23-19 pentru că: Isabela Roșca a apărat fenomenal, Ioana Dobrică a transformat-o pe Bianca Bazaliu într-o „rezervă de lux”, Dana Abed a predat lecții de handbal la… paravan, iar restul „spanioloaicelor” au dat totul pentru victorie!

Puțină lume știe că în campionatul de junioare la handbal feminin există o rivalitate teribilă între două grupări bucureștene, ACS Școala 181 SSP și CSM. Asta după ce, în vară, CSM-ul a racolat de la „181” cam tot ce a putut, nu ce a vrut. 🙁 Bineînțeles, cum se întâmplă în tot sportul românesc, moca. Din acest motiv, ori de câte ori se întâlnesc aceste echipe ies scântei și zău că e păcat să nu mergeți la „Floreasca” atunci când sunt față în față!
Miercuri seară a fost un nou episod. CSM și-a luat măsuri și a adus-o pe Bianca Bazaliu deși a doua zi avea un meci mare, în Liga Națională, cu Baia Mare. Degeaba. Ioana Dobrică a fost umbra ei pe tot terenul, iar Bazaliu a terminat partida pe banca de rezervă pentru că nu știa ce și cum să mai joace.
Apoi a fost prestația de zile mari a portăriței Isabela Roșca. O fată admirabilă care a închis poarta „spanioloaicelor” de la „181”. La o fază din prima repriză a parat două șuturi consecutive ale Biancăi Bazaliu câștigând detașat duelul campioanelor. Plus alte mingi grele apărate în situații de „unu la unu” sau de superioritate numerică.
Dana Abed, o altă explicație a victoriei celor de la „181”. Luptătoare prin felul ei de a fi, Dana și-a tras colegele după ea. Și când era mai greu marca decisiv. Golurile cu… paravan au devenit specialitatea casei la Dana Abed și au atârnat greu la victoria din final. Plus că au motivat restul echipei din care veți mai auzi de Alexandra Banciu sau Alexandra Badea.
Un meci-lecție făcut de elevele antrenorilor Maximilian Gavrilă și Manu Stănescu.„Spanioloaicele” au demonstrat că prin muncă și pasiune se pot dărâma bugete impresionante, nume sonore și transferuri pe gratis.

P.S. – Următoarea confruntare dintre ACS Școala 181 SSP și CSM are loc sâmbătă, 7 martie 2015, ora 08:00, la sala „Lucian Grigorescu”, în turneul de junioare II!