9 contra 11 = 0-0

martie 2, 2015 in Liga 1

Fanii giuleșteni și-au împins de la spate favoriții spre un punct care, la un moment dat, părea imposibil de cucerit!

Fanii giuleșteni și-au împins de la spate favoriții spre un punct care, la un moment dat, părea imposibil de cucerit!

Rapidul s-a salvat miraculos cu Viitorul lui Hagi după ce a evoluat mai mult de o repriză în nouă jucători. Daniel Niculae și Josl au fost eliminați, în primul mitan, din cauza unor intervenții dure generate de o agresivitate inexplicabilă. O „remiză albă” echivalentă cu o victorie dacă ne gândim la situația grea de care au avut parte „alb-vișiniii”. Până și nocturna a dat emoții gazdelor dar la final contează punctul imens obținut în cursa pentru evitarea retrogradării. Rapidul continuă să trăiască intens și să spere frumos. Nota 10 pentru atmosfera din tribune care a contribuit enorm la un rezultat ce părea, la un moment dat, greu de obținut!

După victoria de răsunet din Ghencea, Rapidul nu avea niciun motiv să joace în… criză. Stadion plin, atmosferă senzațională, adversar accesibil. Surprinzător, giuleștenii au afișat o stare de nervozitate excesivă greu de explicat.
De aici a plecat totul. Daniel Niculae și Josl au plecat la vestiare înainte de pauză după ce arbitrul George Găman i-a „înroșit” pentru intrări dure la adversari. Gesturi explicate, poate, doar de dorința fantastică de a câștiga partida. Dar excesul de zel al celor doi putea să-i coste scump pe giuleșteni.
Cu doi oameni în minus, Rapidul a jucat mai bine decât în 11. 🙂 Asta în raport cu rezultatul și blocajul continuu din jocul elevilor lui Gică Hagi. „Alb-vișiniii” au acoperit economic spațiile, iar când au avut ocazia au amenințat poarta lui Albuț. Dacă era mai calm Coimbra, în minutul 59, asistam la bomba bombelor.
Rezultat foarte bun pentru Rapid în raport cu datele existente la pauză. Un punct de moral. Următoarea gară este la Mediaș. Cu Gaz Metan. Mai sunt încă 15 finale pentru Rapid din care trebuie să adune puncte.
Echipa arată bine, iar fanii au memorat deja numele unor jucători ca Borda, Cmovs, Gecov sau Garay. „Stranierii” sosiți lângă Podul Grand au prins repede ceea ce înseamnă spiritul Rapidul salvând un meci care, la pauză, părea imposibil!