S-a decis: Piți face schimbări!

martie 25, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Selecționerul Victor Pițurcă caută soluții pentru a da viteză și consistență jocului naționalei. Cu Olanda va fi tare greu. Un egal ar fi avansul pentru baraj!

Selecționerul Victor Pițurcă caută soluții pentru a da viteză și consistență jocului naționalei. Cu Olanda va fi tare greu. Un egal înseamnă avansul pentru baraj!

De voie, de nevoie, selecționerul Victor Pițurcă face schimbări în primul unsprezece cu Olanda. Jocul slab din Ungaria a lăsat urme. Presa îi dă pe Raț, Chipciu și Tănase titulari în locul „corigenților” Radu Ștefan, Grozav și Stancu. Totuși, Bogdan Stancu s-ar putea să joace ce știe mai bine: vârf împins. Un indiciu în privința tacticii cu Olanda? Ultradefensivă. Dacă Raț este apărător de meserie, mijlocașii Chipciu și Tănase fac destul de bine faza defensivă deși sunt îndrăgostiți de gol. Luchin, mai fundaș lateral decât Tamaș, ar putea apărea și el în schemă, în timp ce „motoreta” Popa este gata în orice secundă să ajute în flancul drept. „Batavii” ne sunt superiori la toate capitolele însă un egal, cu șansă și… „autobază” :), este posibil!

Dacă selecționerul Victor Pițurcă alege tactica cu „autobaza-n poartă” nu avem de ce să fim supărați pe el. Diferența de valoare dintre jucătorii naționalei Olandei și cei ai României este apreciabilă. Pe unele posturi, imensă, pe altele, suficient de mare. În aceste condiții doar un joc organizat, defensiv, presărat cu contraatacuri iuți pare să fie singura opțiune de a spera cât de cât la ceva.
La Budapesta, Piți s-a convins de valoarea unor jucători. Selecționerul a ținut cont de recomandările presei, ale specialiștilor, iar marți seară e gata să facă mutări importante. Bogdan Stancu poate fi mutat din flancul stâng, unde a fost praf, pe postul de vârf unde dă randament la echipa de club. E posibil de la începutul partidei, e posibil după pauză. Oricum, Mutu va apărea în schemă. Luchin, mai fundaș lateral decât Tamaș, poate apărea și el printre titulari. Raț, Chipciu și Tănase, la fel. Iar Gardoș este înlocuitorul lui Goian, suspendat pentru cumul de cartonașe!
Torje sau „motoreta” Popa? Acesta e dilema. Torje n-a fost în apele lui cu Ungaria dar are valoare și experiență. Popa aleargă cât toată echipa la un loc și este în mare formă. În plus, este mai proaspăt pentru că n-a jucat cu ungurii, iar cu Olanda este de alergat serios, nu glumă! Și-ar mai fi o enigmă: Maxim sau Tănase? Cred că Tănase este prima opțiune deși în ultima vreme n-a prea rupt gura târgului. Tănase face parte din grupul care dă consistență jocului Stelei, iar la Amsterdam naționala are nevoie de un joc legat, organizat.
Într-un final, iată ce echipă iese din aceste posibile schimbări: Tătărușanu – Luchin (Tamaș), Chiricheș, Gardoș, Raț – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa (Torje), Chipciu, Tănase (Maxim) – Mutu (Bogdan Stancu). Ce-o fi o fi!

P.S. Nu uitați: Olanda – România, marți seară, de la ora 21:30, în direct la TVR 1. Hai România!