După Olanda, doar calcule?

martie 24, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Selecționerul Victor Pițurcă încearcă să găsească soluții pentru a contracara forța de joc a Olandei. Naționala are nevoie de viteză. De aici trebuie început...

Selecționerul Victor Pițurcă încearcă să găsească soluții pentru a contracara forța de joc a Olandei. Naționala are nevoie de viteză. De aici trebuie început…

Din câte am văzut „tricolorii” nu pun mare preț pe deplasarea în Olanda. Cel puțin asta s-a înțeles din declarațiile pe care le-au dat. Dar tocmai în astfel de confruntări disproporționate apare surpriza pozitivă. În preliminariile modialelor, Olanda n-a mai primit gol acasă de 1.066 minute. Speranțe la locul 1 nu prea mai sunt așa că este vremea calculelor. Dacă scoatem un punct la Amsterdam „tricolorii” vor fi în cărți pentru baraj. Totul se va juca în septembrie, cu Ungaria și Turcia, la București, pe „Arena Națională”. Măcar să fim acolo pentru că până la calificare drumul e greu. După cum arată clasamentele grupelor preliminare, România ar putea da, la baraj, peste nume mari precum Croația, Suedia, Portugalia, Anglia sau Spania. Dar măcar să ajungem acolo!

Nu trebuie să fim pesimiști înaintea confruntării cu „batavii”. O regulă de viață spune că acolo unde te aștepți mai puțin de acolo sare iepurele. Poate așa vor sta lucrurile și pentru echipa națională. Steaua a jucat cu Ajax și a demonstrat că se poate face un joc bun dacă există puțină determinare. Mai prost decât cu Ungaria nu are cum să fie!
Că unora le place, că altora nu le place, selecționerul Victor Pițurcă trebuie să pună bază pe nucleul jucătorilor de la Steaua. Băieții aștia chiar au reușit meciuri bune contra unor nume echipe de top precum Ajax sau Chelsea. Repet, dacă se merge pe o astfel de variantă nu are cum să iasă un joc mai slab decât cel de la Budapesta. De aici vine fărâma de optimism.
Olanda a rămas fără Wesley Sneijder care s-a rupt, săptămâna trecută, cu Estonia. Pierdere grea pentru „portocala mecanică” dar selecționerul Louis Van Gaal are de unde să aleagă. Meci tare greu. Ca și cum „tricolorii” ar trebui să treacă printr-un zid de beton. În preliminariile CM, „batavii” nu au primit gol acasă de 1.066 de minute. Frumoasă performanță!
Dacă suntem realiști și pragmatici, calculele pentru baraj se finalizează la toamnă. Pe 6 și 10 septembrie când „tricolorii” vor da nas în nas cu Ungaria, respectiv Turcia. Atunci se joacă locul la baraj. Nu calificarea. La ce echipe sunt în acest moment pe locul 2 în grupe nu trebuie să ne facem prea mari iluzii!