România, EURO 2020 și Mircea Sandu!

septembrie 19, 2014 in Special

Mircea Sandu a făcut ce-a făcut și a adus EURO 2020 la București. România, în premieră pe harta turneelor finale!

Mircea Sandu a făcut ce-a făcut și a adus EURO 2020 la București. România, în premieră pe harta turneelor finale!

Incredibil: Bucureștiul va găzdui trei meciuri în grupe și o optime de finală la EURO 2020! Într-o perioadă în care falimentul plutește peste fotbalul românesc, vestea primită chiar din gura lui Michel Platini, președintele UEFA, este dea dreptul amețitoare. L-am criticat de multe ori pe Mircea Sandu dar de data asta trebuie să spunem lucrurilor pe nume: el este artizanul deciziei luate de forul european. Fără „Naș” eram pe făraș. 🙂 Dincolo de glumă rămâne acestă realizare imensă. Mai mult, decizia UEFA obligă România ca în șase ani să rezolve problemele legate de infrastructură: legăturile dintre aeroportul „Henri Coandă” și Capitală; mărirea numărului de locuri de parcare; modernizarea „Arenei Naționale”; mărirea numărului de locuri de cazare în București. Fotbal, dezvoltare și bani. Cam asta ne aduce EURO 2020!

Mircea Sandu este omul care a convins UEFA să aducă EURO 2020 la București. Acesta este adevărul care trebuie spus acum. Altădată am vorbit despre lucrurile negative. Să nu se supere Federația însă nu puteam trece cu vederea părțile bune din munca unui om care în ultima vreme a fost criticat peste limita suportabilității.
Trei meciuri în grupe și o optime de finală este ceva imens în raport cu potențialul și imaginea fotbalului românesc. În plus, UEFA cere României o serie de investiții în infrastructură: legături moderne și rapide între aeroportul „Henri Coandă” și Capitală, modernizarea „Arenei Naționale”, mai multe hoteluri, mărirea numărului de locuri de parcare și altele.
La cele spuse mai sus se adaugă banii. La București vor veni opt delegații complete plus staff-urile care le însoțesc și zeci de mii de suporteri. Hotelurile, restaurantele, cluburile și magazinele vor fi luate cu asalt. Și multe alte avantaje derivate din acest fenomen.
O mare realizare pentru fotbalul de la noi. Suporterii vor avea privilegiul de a urmări fotbal european acasă la ei. Este pentru prima dată când România intră pe harta unui turneu final de campionat european, iar dacă se mai și califică Bucureștiul va găzdui două meciuri ale „tricolorilor”. „Nașule”, jos pălăria!