Steaua, show în bârlogul „lupilor”

septembrie 22, 2014 in Liga 1

Alex Chipciu a deschis balul la Ploiești. Urmează naționala!

Alex Chipciu a deschis balul la Ploiești. Urmează naționala!

Campioana en-titre a avut o prestație de zile mari la Ploiești. La fel și Petrolul. Fotbal de calitate și goluri. După ce a bătut CFR, chiar la Cluj, „roș-albaștrii” au reușit o nouă lovitură de trei puncte, 3-2, în fief-ul unei alte contracandidate la titlu. Keșeru și Chipciu au făcut ce-au vrut cu apărarea „lupilor”. Ambii au marcat, iar golul lui Keșeru l-a urcat pe stelist în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii 1 cu 10 reușite. E clar că Steaua a mărit ritmul. Dintre urmăritoare doar CFR Cluj pare capabilă să-i facă față. Petrolul parcă s-a sufocat în timp ce Astra arată o inconstanță alarmantă. Echipele au început să se răsfire pe podium, iar „roș-albaștrii” au deja două „lungimi” avans față de CFR. Dacă lucrurile merg tot așa e posibil ca în următoarele etape avansul să ia proporții.

Steaua a luat trei puncte pe terenul Petrolului. Un 3-2 spectaculos care pune distanță între campioana la zi și alte pretendente la coronița Ligii 1. „Roș-albaștrii” s-au impus la Cluj, 1-0 cu CFR, și acum la Ploiești semn că au de gând să facă legea și în acest sezon.
Gafa portarului Pecanha, la 2-2, a îngropat definitiv orice speranță la victorie a Petrolului. Dar asta nu minimalizează evoluția liderului. Steaua a controlat meciul și atunci când a avut 2-0 și la 2-2. Experiența a făcut diferența!
„Roș-albaștrii” au mărit viteza. Se vede și se simte în clasament. Dintre urmăritoare doar CFR arată o constanță în evoluții și rezultate. În aceste condiții, nu este exclus să asităm la o cursă în doi. Cel puțin până la finalul turului. Echipa lui Gâlcă are calitate, iar specialiștii vorbesc despre faptul că Steaua va cuceri și acest titlu.
Concurența e benefică. Keșeru și Rusescu se luptă pentru titularizare, iar golurile curg din toate direcțiile. Cu Aalborg, în Liga Europa, cei doi au marcat cinci „boabe”. La Ploiești, Keșeru iar a dat gol, iar Rusescu șutul la care a gafat Pecanha și Varela a semnat victoria.
Concluzia e simplă: parcursul european al Stelei impune un alt ritm în campionat. Un detaliu care explică ceea ce se petrece în clasamentul Ligii 1. Păcat că nu vedem în toate meciurile ceea ce am trăit în Petrolul – Steaua!