Ria, Ria… România! :)

septembrie 4, 2015 in EURO 2016

Pe 6 septembrie 2013, la București, România spulbera Ungaria cu 3-0. În seara asta, la Budapesta, așteptăm un meci la fel de bun!

Pe 6 septembrie 2013, la București, România spulbera Ungaria cu 3-0. În seara asta, la Budapesta, așteptăm un meci la fel de bun!

A venit și ziua meciului cu Ungaria. Un meci de fotbal pe care unii îl cred război. Orgolii imense, frustrări venite din trecut, lozinci incendiare. Dar nu dau cu șutul în minge politicienii și nici suporterii. Totul se va decide pe dreptunghiul verde între jucători. Naționala Ungariei nu a mai ajuns la EURO de 43 de ani și așteaptă o oportunitate. Dacă inversăm numerele descoperim că ungurii nu ne-au mai bătut la fotbal de 34 de ani. Cifre grele care apasă tare de tot asupra naționalei maghiare. Și totuși în seara asta nu va fi ușor. Partida se desfășoară pe stadionul echipei Ferencváros, gruparea cu cei mai violenți fani din Ungaria. Un mic infern cu 22.000 de locuri. Dar ai noștri au valoare. Dacă trec peste presiunea tribunelor și își văd de joc marcăm și câștigăm. Succes „tricolori”, iar ca să fim în ton cu gazdele vom striga „Ria, Ria… România!” 🙂 Ungaria – România, ora 21:45, în direct la TVR 1!

Naționala Românei poate rezolva în mare parte calificarea la EURO 2016 dacă bate Ungaria. În infernul de pe „Groupama Arena”, un stadion cu o capacitate de 22.000 locuri cotat la patru stele de către UEFA. Arena lui Ferencváros, clubul cu cei mai fanatici suporteri din Ungaria. Complicat dar asta e. Și ungurii au jucat la noi și au scos 1-1. 🙁
Din relatările de la fața locului atmosfera din ultimele zile nu a fost chiar așa de tensionată precum ne așteptam la plecarea „tricolorilor” dar în seara asta va fi altceva. Sigur. La ultimele jocuri din campionat fanii unguri au avut scandări cu caracter rasist și discriminator la adresa României, iar Federația Maghiară a dat amenzi pentru șase cluburi: Ujpest, Honved, Videoton, Debrecen, MTK și Diosgyor. Culmea, pe listă nu este Ferencváros însă fanii acestei echipe vor umple stadionul la meciul de diseară.
Statistica e de partea noastră. România are cea mai bună defensivă primind doar un gol în aceste preliminarii, iar în partidele din deplasare niciunul. De cealaltă parte, maghiarii nu au înscris mai mult de un gol în partidele disputate până acum ceea ce, să recunoaștem, n-ar trebui să ne sperie. Cifrele sunt reci dar uneori arată și ele ceva.
Selecționerul Anghel Iordănescu și-a făcut temele. Prin redacții circulă deja primul „11” al Românei: Tătărușanu – Papp, Chiricheș, Moți, Raț – Prepeliță, Hoban – Torje, Sânmărtean, Chipciu – Keșeru. Hai România!