Rednic, manager la… insolvență!

septembrie 2, 2015 in Liga 1

Antrenorul Mircea Rednic va avea puteri din ce în ce mai mari la Dinamo. Efectul rezultatelor pozitive din ultima vreme.

Antrenorul Mircea Rednic va avea puteri din ce în ce mai mari la Dinamo. Efectul rezultatelor pozitive din ultima vreme.

Mircea Rednic e pe cai mari la Dinamo. Echipa joacă bine, a adunat destule puncte și ocupă locul 2 în clasament. Paradoxal, în curtea „câinilor” nu prea e liniște. Dinu „Vamă” a plecat din cauza unor „strâmbe” venite din interior, iar Vlad Munteanu a fost pus pe goană tot cu „strâmbe” chiar înainte de a semna contractul de președinte. Și uite așa „Puriul” va ajunge manager general semn că, la fel ca englezii, patronul Ionuț Negoiță s-a decis să transfere decizia în mâna celui care face echipa. Totul, de la transferuri până la investiții. Frumos, ca-n Anglia, doar că Rednic nu va fi Ferguson sau Wenger nici în vecii vecilor. Înainte de transferurile tari sunt datorii de plătit la stat și la alții, probleme fel de fel. Manager, manager dar la… insolvență! 🙂

Ecourile plecării lui Dinu „Vamă” de la Dinamo nu s-au stins mai deloc. Mișcarea a surprins pe toată lumea și nici măcar naivii nu cred că a picat din senin. Lumea vorbește prin târg de „strâmbe” băgate din interior și nu trebuie să fii doctor în psihologie ca să realizezi că acolo au existat divergențe și nemulțumiri.
A urmat episodul cu Vlad Munteanu. Chemat la București val-vârtej ca să fie uns șef la Dinamo lui Vlăduț i s-a arătat ușa deși trebuia să semneze contractul. Nu a vrut Mircea Rednic care l-a convins pe patronul Ionuț Negoiță că nu are nevoie de un alt șef.
De la cele două episoade până la numirea „Puriului” ca manager general al „câinilor” este doar o chestiune de comunicare. Exact ceea ce și-a dorit: pâinea și cuțitul. Modelul britanic care a născut nume legendare precum Ferguson sau Wenger este ispititor dar în cazul lui Dinamo e ceva cu specific… românesc. 🙂
Relațiile puternice pe care „Puriul” le are cu anumiți impresari, poveștile picante care circulă în presă și starea de insolvență în care se află clubul stârnesc suspiciuni. Și e normal pentru că altele sunt prioritățile. Plata datoriilor în loc de investiții, salarii plafonate în loc de nume mari care costă gras etc. Mai simplu spus, în insolvență Rednic este mai mult director și mai puțin… „manager”. 🙂 Dar vom vedea ce-o ieși și din povestea asta!