Rapidul, ca pe vremuri!

august 31, 2015 in Liga 2

Pe vremea comuniștilor, derby-urile Rapid - Dinamo sau Rapid - Steaua se jucau și pe stadionul „23 August”. Puhoi de oameni. Până și pista de atletism care era neîncăpătoare. Ce vremuri!

Pe vremea comuniștilor, derby-urile Rapid – Dinamo sau Rapid – Steaua se jucau și pe stadionul „23 August”. Puhoi de oameni. Până și pista de atletism era neîncăpătoare. Ce vremuri!

Pe vremuri, tramvaiul 20 urca spre „Republicii” printre suporterii rapidiști veniți la matineul „B”-ului. În week-end, tot la matineul ligii secunde, tramvaiul 11 și-a croit cu greu drum spre Giulești printre cei peste 5.000 de fani alb-vișinii care au ținut morțiș să-și arate dragostea pentru iubirea vieții lor: Rapid. O stare de spirit care ignoră criza financiară și alte nemulțumiri. O stare de spirit care împinge echipa de lângă Podul Grant spre prima divizie. Un combustibil care propuslsează, aproape instantaneu, energii nebănuite. Se spune că marile iubiri nu mor niciodată, iar dacă există cineva care se mai îndoia un pic de tăria acestor cuvinte a avut dovada. Rapidul a plecat cu viteza a treia spre Liga 1. Ca pe vremuri!

Când am spus „ca pe vremuri” nu m-am jucat cu cuvintele. Odată, pe „Republicii”, la meciurile giuleștenilor asistau nume grele ale presei sportive din România. Ziariști sau scriitori cu dragostea pentru Rapid în ADN. Mă gândesc la Adrian Păunescu, Fănuş Neagu, Eugen Barbu, Ioan Chirilă, Dan Claudiu Tănăsescu sau Cornel Nistorescu, dintre cei mai reprezentativi.
Surpriză mare, sâmbătă, la primul meci programat la celebra oră 11. Din imaginile date de televiziuni lângă patronul Valerii Moraru s-a aflat doctorul Dan Claudiu Tănăsescu. Medic, scriitor, ziarist, primar, realizator de emisiuni televizate, fostul senator Dan Claudiu Tănăsescu a dus timpul înapoi. Ca pe vremuri, ca pe „Republicii”. O altă dovadă că în fotbal iubirile adevărate nu mor niciodată.
Victoria la scor de neprezentare cu Baloteștiul contează în clasament și ca tonus dar a trecut pe planul doi după cele trăite de Giulești. Peste 5.000 de suporteri au luat cu asalt casele de bilete pentru a fi alături, la greu, de favoriții lor. Puține echipe de club de pe la noi se pot bucura de acest privilegiu.
O stare de spirit care dă încredere pentru viitor. În fotbal nu se poate construi ceva solid dacă nu există suporteri adevărați. Tocmai asta e vestea cea bună pentru Rapid. Trăirile de altădată s-au întors ca la un semn în Giulești. Înconjurate de glasul roților de tren… Rapidul merge spre Liga 1!