Revolta outsiderilor

iunie 13, 2010 in CM 2010 - Africa de Sud

Coreea de Sud si nationala Statelor Unite sunt surprizele celei de-a doua zi a Mondialului. Asiaticii, determinati si dornici de performanta, au pus cu botul pe labe o reprezentativa a Greciei care a dezamagit la toate capitolele. Americanii s-au comportat la fel de onorabil in fata Angliei. Dupa 60 de ani, „yankeii” au fost, din nou, la un pas de istorie. De data asta nu au mai castigat dar acest 1-1 valoreaza cat o victorie. Doar Argentina si-a onorat statutul de favorita…

M-a surprins placut devotamentul si dorinta de victorie a sud-coreenilor. Un 2-0 fara drept de apel cu Grecia, Coreea de Sud fiind prima reprezentativa care marcheaza doua goluri la acest turneu final. Elenii au parut plictisiti, fara vlaga, de parca tineau mortis sa ne arate ce urme a lasat criza financiara in Grecia. Sincer, nu cred ca selectionerul Otto Rehhagel va avea timpul necesar sa schimbe ceva in bine. Nu vad ca Grecia sa iasa din grupa B. Reprezentanta Europei are mari probleme. Argentina a invins, la limita, Nigeria, cu 1-0. Jocul bun prestat de africani m-a surprins placut. In aceste conditii si dupa cele vazute in meciul cu Coreea de Sud nu stiu de unde mai pot strange puncte grecii.
Statele Unite au produs cea mai mare surpriza de pana acum. Aproape ca in 1950… Atunci, cu ocazia turneului final gazduit de Brazilia, selectionata americana a socat o lume intreaga invingand Anglia, cu 1-0. Poate cel mai socant rezultat din istoria Campionatului Mondial. Culmea, pe stadionul „Royal Bafokeng”, din Rustenburg, Anglia si Statele Unite s-au intalnit pentru prima data dupa 60 de ani. Anglia a jucat mai bine in primul mitan si putea intra la vestiare cu 1-0, insa gafa portarului Green a adus egalitatea pe tabela. Chiar vorbeam la emisiunea de vineri despre faptul ca Anglia nu are portari de valoare si uite ca deja avem o prima confirmare. Nici macar supergaleria, formata din circa 32.000 de fani englezi, nu a ajutat la obtinerea victoriei. SUA s-a ales cu un punct mare.
Incepem sa numaram primele surprize. Coreea de Sud si Statele Unite au avut evolutii cu mult peste statutul de outsideri. Cele doua reprezentative au pasit cu dreptul la acest Mondial si viseaza, cu sanse si argumente, la optimile de finala.