Italia, ca de obicei: incepe prost!

iunie 16, 2010 in CM 2010 - Africa de Sud

Asa ne-a obisnuit Italia de-a lungul anilor. Incepe turneul final chinuit, ezitant si neconvingator. Dupa care te trezesti cu ea in finala Cupei Mondiale. Scenariul s-a repetat luni seara, la Cape Town, contra Paraguayului. Un 1-1 nefericit care lasa sub semnul incertitudinii soarta grupei F.

Stiam ca Paraguay este o nuca tare dar nu credeam ca Italia va continua seria rezultatelor contradictorii din meciurile amicale. Un fel de alarma pentru campioana lumii care a venit in Africa de Sud cu un lot experimentat dar destul de batran.
Sud-americanii nu s-au pierdut cu firea desi aveau in fata un adversar de calibru. Bine asezati in teren de antrenorul Gerardo Martino, paraguayenii au dat lovitura de gratie cand nimeni nu se astepta. Si terminau invingatori daca nu faceau pasul inapoi odata cu trecerea timpului.
Italia a demonstrat o lipsa de inspiratie care ar trebui sa-l puna pe ganduri pe marele Marcelo Lippi. Atacurile in valuri dar lipsite de luciditate, din finalul meciului, au scos in evidenta absenta unei minti limpezi la centrul terenului. Ma refer la Andrea Pirlo, vedeta lui AC Milan. Oricum, cu Slovacia si Noua Zeelanda in grupa, Italia si Paraguay raman favorite la calificare.

P.S. Olanda, considerata una dintre favoritele la titlu, a pornit cu dreptul in grupa E. Un 2-0 cu Danemarca, de departe cel mai valoros adversar din grupa. „Portocala mecanica” arata bine: ofensiva, pusa pe fotbal total, inventiva si dornica sa dea marea lovitura.
Tot in grupa E, Japonia a reusit sa scrie istorie dupa ce a bifat prima victorie la Cupa Mondiala: 1-0 contra Camerunului. Motocicletele japoneze au pus pe fuga „leii neimblanziti”. Nici macar bara, de pe finalul intalnirii, nu a salvat Camerunul de la infrangere.