Brazilia, totdeauna spectacol

iunie 16, 2010 in CM 2010 - Africa de Sud

Toti iubitorii fotbalului au asteptat cu sufletul la gura debutul Braziliei. Poate de aceea nici n-a prea contat rezultatul final, atata timp cat victoria a apartinut jucatorilor cariocas. Un 2-1 chinuit cu selectionata Republicii Populare Democrate Coreene, in grupa G, una dintre marile necunoscute ale acestui turneu final. Golul marcat Braziliei inseamna enorm pentru un popor care, de multi ani, este tinut departe de tot ceea ce inseamna democratie, civilizatie sau libertate. Un fel de dovada a existentei…

Brazilia a incantat din nou desi nu a stralucit. Stilul multiplei campioane mondiale, care transforma fotbalul in poezie, a fermecat multe generatii. Asa se intampla si la acest turneu final unde Kaka, Elano, Robinho sau Maicon sunt asteptati la marea finala.
Pana atunci, Brazilia are de suferit. Cu Coreea de Nord nu a fost usor. La 2-0, Brazilia a ales, ca de obicei, sa faca spectacol. Partial a reusit desi apararea aglomerata si organizata a nord-coreenilor i-a dat serioase batai de cap. Chiar si asa, tot au fost momente de fotbal-spectacol, publicul aclamand la scena deschisa reusitele brazilienilor.
Pana la urma asiaticii au reusit sa inscrie in poarta lui Julio Cesar. Un gol istoric pentru o tara in care totul este sub controlul regimului comunist de la Phenian. Pana si cei aproximativ 300 de suporteri prezenti la meci au fost recrutati de serviciile secrete nord-coreene. Un gol echivalent cu o raza de speranta pentru un popor obligat sa traiasca sub dictatura si teroare.

P.S. Tot in grupa G, Coasta de Fildes si Portugalia si-au trecut in cont o remiza alba. Fara riscuri, fara obligatii. Riscuri pot aparea insa pe parcurs atunci cand cele doua reprezentative vor da peste Brazilia sau surpriza numita Coreea de Nord. Atunci, atat Coasta de Fides cat si Portugalia ar putea regreta ca nu au jucat la victorie primul meci de la Mondial.
Grupa F pare sa fie grupa lui… 1-1. Dupa Italia-Paraguay, si in partida Noua Zeelanda-Slovacia s-a inregistrat acelasi scor. Neo-zeelandezii au reusit, marti, primul punct din istoria prezentei lor la Cupa Mondiala. Si nu in fata oricui, Slovacia fiind cotata drept mare favorita.