Respectul nostru, Simona!

iulie 12, 2017 in Tenis

Simona Halep își va continua ascensiunea în ierarhia mondială și după Wimbledon 2017!

Simona Halep a făcut un meci mare în „sferturile” de la Wimbledon deși a pierdut în fața englezoaicei Johanna Konta. Nu-i putem reproșa ceva. Dimpotrivă. „Simo” a jucat la un nivel excepțional însă Konta a avut acel ceva în plus necesar victoriei. Cineva trebuia să câștige meciul însă Simona a fost extraordinară. Joc de picioare uluitor, serviciu îmbunătățit, un psihic tare ca fierul, concentrare totală în fiecare secundă. Aproape trei ore de spectacol la cel mai înalt nivel. Și asta pe o suprafață, iarba, care doar o singură dată i-a fost favorabilă, la Hertogenbosch. „Simo” a făcut progrese formidabile în ultimele luni și sigur va ajunge cea mai bună jucătoare a lumii. Acum, mai mult ca niciodată, are nevoie de răbdare și calm. La Wimbledon, visul ei de a deveni nr. 1 WTA nu s-a spulberat ci a prins și mai mare contur. Respectul nostru, Simona!

Simona Halep – Johanna Konta 7-6, 6-7, 4-6. Un meci de care ne vom aduce aminte multă vreme de acum încolo. Un joc de senzație oferit de cele două sportive. „Simo” a făcut tot ceea ce a depins de ea ca să câștige dar a fost să fie ziua Johannei. 🙂
Oricare dintre ele putea câștiga, cineva trebuia să piardă. În tenis nu există egalitate decât în timpul unui ghem. Acum a fost Konta, mâine va fi Simona. Importante sunt progresele făcute de „Simo” la toate capitolele. Unele chiar uriașe. Fragilitatea psihică de nu demult a dispărut total. N-am mai văzut-o dând cu racheta de teren, n-am mai văzut-o certându-se cu antrenorul Darren Cahill. Asta i-a făcut și i-a adus mult bine!
Dacă se califica mai departe Simona ajungea acolo unde se avântă vulturii. Pe primul loc WTA. Dar mai are destul timp în față. Să nu uităm că pe iarbă nu a avut cine știe ce rezultate. Poate cele mai slabe dintre toate suprafețele. Un singur trofeu, pe iarba olandeză de la Hertogenbosch, în 2013. Cred că aici ar trebui să corecteze ceva pentru a urca ștacheta performanțelor.
Konta a câștigat pe merit, nu încape îndoială, dar „Simo” a strălucit în multe momente. Rar am văzut o jucătoare atât de concentrată la fiecare minge cum a fost Simona. În ciuda tregerilor de timp ale Johannei, nesancționate de arbitrul Kader Nouni. Johanna Konta a petrecut în medie 27 de secunde între puncte, cu șapte peste perioada permisă de regulament. Ca o comparație, Simona a petrecut în medie 17 secunde respectând prevederile. Același Nouni care a tolerat tragerile de timp repetate ale Mariei Șarapova din finala cu Simona Halep de la Roland Garros (2014). Cam ciudat, nu? 🙁
„Simo” a pierdut o șansă ca să ajungă nr. 1 mondial. Dar nu-i o dramă pentru că va avea alte oportunități și mulți ani de carieră. Important este că devine din ce în ce mai bună!