Fotbal sau scandaluri?

iulie 18, 2017 in Liga 1

O singură echipă din România, Astra Giurgiu, a fost cap de serie la startul cupelor europene. Definiția unui campionat cu prea puțin fotbal dar mult prea multe scandaluri !!!

„Să moară și capra vecinului”. O expresie veche pe la noi românii care s-a transformat într-o adevărată obsesie pentru ceea ce fac cei din jurul nostru. Și nu e normal. În loc să conteze doar familia, mulți dintre conaționalii noștri nu vor ca apropiații să aibă succes, să aibă mai mult decât ei, iar atunci când se întâmplă asta e scandal mare. Valabil și în fotbal. Adi Mutu a sărit ca ars din cauza penalty-ul acordat FCSB-ului uitând cât de ușor a fost eliminat un jucător al Juventusului din București în meciul cu „câinii” săi. Și-atunci? Din păcate, starea generată de „capră” este invidia. Fotbalul românesc are nevoie de normalitate ca să poată (re)deveni ce-a fost odată!

Ne-a surprins tare postarea lansată de Adrian Mutu, pe facebook, la câteva minute după ce s-a încheiat meciul FCSB – Voluntari: „‪Cred ca noi #dinamo am avea câteva motive importante sa vorbim despre arbitrajul din seara asta !! Voi ce ziceți !?‬”. (https://www.facebook.com/adrian.mutu.1010?fref=ts)

Trimiterea e clară la penalty-ul acordat de centralul George Găman după faultul comis de portarul Balauru la Tănase. N-o fi văzut Mutu faultul în careu dar l-au văzut aparatele fotoreporterilor și camerele televiziunilor.
Ideea e alta… Nu e normal ca din prima etapă să fie lansate astfel de „fumigene” vizând „capra vecinului”. Mai ales că Dinamo a beneficiat în meciul cu Juventus București, la scorul de 1-0, de om în plus după eliminarea ușoară a jucătorului Mădălin Mihăescu. După care s-a rupt partida în favoarea „câinilor” (3-0). Și-atunci, cum mai e cu… „capra”? 🙂
Din păcate, abia a început campionatul dar odată cu el și scandalurile. Tipic dâmbovițean. Nu este important ce face vecinul ci ceea ce faci tu pentru echipa ta. Linia valorii se trage după meciurile din cupele europene. Acolo se vede valoarea și caracterul. Mutu, și nu numai, uită că abordarea de genul „să moară și capra vecinului” poate avea efect de bumerang. Și asta pentru că invidia, că de altceva nu poate fi vorba, afectează normalitatea.
Sperăm să fie doar un episod trecător deși e greu de crezut asta. Cel mai important este ca valoarea competiției interne să crească peste ceea ce am văzut și am avut în sezonul trecut. Confruntările europene tari bat la ușă și există riscul ca Liga 1 să rămână cu buza umflată. În loc de scandaluri, prima divizie are nevoie de FOTBAL ȘI CALITATE!