Respect pentru valoare

martie 24, 2012 in Copii și juniori

Brănescu, înlocuitorul lui Buffon la Juve! Piți, fii cu ochii pe el că are valoare!

Portarul Laurențiu Brănescu îmbracă tricoul lui Juventus Torino. La doar 18 ani. Câți dintre voi a auzit de el? Peste o săptămână băiatul își serbează majoratul și este gata să arate ce poate alături de nume mari de la Juve precum Del Piero sau Pirlo. O ascensiune uluitoare. De la o echipă din Liga 2, CSM Rm. Vâlcea, tocmai în poarta „Bătrânei Doamne” din Serie A. Nu s-a prea scris despre el în presă, nu s-a prea vorbit despre el la radio sau tv. Păi ce, ăsta e subiect de tiraj, de rating? Nu!!! La noi scandalul face toți banii! Recunosc, breasla din care fac parte greșește. Prea mult tămbălău adus în fața fanilor, prea puțin fotbal explicat și analizat. Și nu în ultimul rând o indiferență constantă față de fotbalul din ligile inferioare acolo unde se nasc marile speranțe. Ca Brănescu!

Presa din Italia și fanii lui Juventus îl văd pe portarul Brănescu ca înlocuitor al deja legendarului Buffon. E tânăr și talentat. A impresionat în echipa „Primavera” cu care a jucat finala Cupei Italiei pentru echipele de tineret. Chiar dacă a pierdut trofeul, în fața Romei, Brănescu și-a făcut datoria în poarta lui Juve. Și pentru asta a fost apreciat!
CSM Rm. Vâlcea s-a ales cu 450.000 de euro în urma transferului lui Brănescu la Juventus Torino, plus alte „bonusuri de traseu”. O căruță de bani chiar și pentru echipele din Liga 1 dar pentru una din eșalonul secund! Italienii au monitorizat jucătorul cu mare atenție și au știut din prima secundă pe ce dau banii. Nu întâmplător, Brănescu este astăzi foarte aproape de un debut în Serie A, pe „Juventus Stadium”.
Și care e problema? Să știți că e! În fotbalul românesc astfel de jucători sunt prea puțin monitorizați sau chiar deloc. Marile echipe din prima divizie, și nu numai, umblă cu japca prin țară și adună tinerele speranțe oferind cluburilor-mamă sume derizorii sau țepe mizerabile. În aceste condiții să fi nebun să lași astfel de fotbaliști, precum Brănescu, la cluburi din România. Riști să te alegi cu praful de pe tobă!
Ceva trebuie schimbat. Cred că tonul trebuie dat de selecționerul Victor Pițurcă, omul care vrea la națională jucători de talent, de perspectivă. Piți poate impune Federației o monitorizare mai atentă, mai responsabilă a juniorilor de perspectivă. Naționala are nevoie de valori și înainte de orice strategie e musai să le inventarieze și să le ajute.
Fotbalul românesc are nevoie de respect pentru valoare. Vârsta nu contează!