Regal la Cluj: joacă Manchester United!

octombrie 2, 2012 in Liga Campionilor

Kapetanos poate aduce fericirea pentru CFR. Grecul a marcat multe goluri decisive. Şi cu Manchester United?

CFR Cluj – Manchester United, diseară, la 21:45. Oră de Ligă a Campionilor. Toată atenţia este pe Man Utd. Firesc. Este poate cea mai fascinantă echipă din lume. Ca istorie, tradiţie şi respect pentru fani. Pentru CFR este o onoare să joace în faţa unei astfel de echipe. O partidă mare pentru ardeleni, o partidă mare pentru România. Nimeni nu va fi supărat dacă elevii lui Ioan Andone vor pierde meciul dar va fi noapte albă dacă „ceferiştii” câştigă sau fac egal cu „diavolii” lui Sir Alex Ferguson. CFR este cu efectivul complet, iar Manchester United fără opt jucători de valoare. Există şanse. Man United nu mai este cea fost odată!

Grupa H de la „History”? Tot ce se poate. Am mai scris despre asta înaintea jocului de la Braga şi a ieşit bine pentru CFR. Acum a venit la rând Manchester United. Va fi infinit mai greu deşi Sir Alex Ferguson nu va conta pe serviciile lui Scholes, Giggs, Carrick, Vidici, Valencia, Young, Smalling și Jones. Trupa lui Ferguson are şi aşa două clase în plus, ca valoare, dar nu mai este cea de altădată. Se simte că au trecut anii peste jucători ca Scholes sau Giggs. Dacă Ferguson îi tot foloseşte în Premier League, şi nu numai, e clar că există ceva limite în ceea ce priveşte lotul de jucători.
CFR e ok. Antrenorul Ioan Andone are la dispoziţie tot lotul trecut pe lista UEFA. Mare lucru. Kapetanos şi Sougou s-au recuperat. Sunt doi atacanţi croiţi parcă pentru a aplica lovitura de graţie. În orice meci. Dar cel mai mult va conta jocul colectiv. Dacă elevii lui Ando vor ştii să se ajute, să se susţină reciproc indiferent de locul unde se derulează faza atunci vor scoate un rezultat mare. După mine ar fi bine ca ardelenii să înscrie primi. Vom vedea…
Dincolo de miza jocului, de cele trei puncte şi milionul de euro oferit de UEFA pentru victorie, rămâne bucuria de a vedea la joc o superforţă a fotbalului mondial. Manchester United este mai mult decât un club de fotbal. Man United este o legendă care continuă mereu. Zi de zi, ceas de ceas. Un fenomen care implică pasiune, profesionalism şi fair-play. Trei calităţi care par banale, comune însă nu mulţi se bucură de ele.
Aşa că, la 21:45, în direct pe TVR1, DigiSport şi Dolce Sport, bucuraţi-vă de un regal fotbalistic cum n-aţi mai văzut. Hai, CFR! Respect, Manchester United!