Man United, exact cât a fost nevoie!

octombrie 3, 2012 in Liga Campionilor

Van Persie, atacantul care a rezolvat meciul cu CFR. La primele reuşite în Liga Campionilor în tricoul lui Manchester United!

Niciun moment Sir Alex Ferguson nu a avut emoţii. Nici măcar după golul lui Kapetanos. Diferenţa între Manchester United şi CFR Cluj este imensă deşi marţi seară nu s-a văzut aşa de clar. Imaginea decalajului dintre Premier League şi… Liga 1. Enorm. Rezultat onorabil? Când pierzi nu poate fi dar CFR are circumstanţe că doar n-a jucat cu Damila Măciuca. Van Persie le-a tăiat „ceferiştilor” iluziile măcar pentru un egal. Care ar fi fost meritat. CFR rămâne cu declaraţia elegantă, dar sinceră, dată după meci de cel mai titrat antrenor de fotbal din lume. Ferguson a spus: „Cred că CFR are şanse să se califice mai departe”.

Fiind vorba despre campioana Românei era firesc să privim cu optimism confruntarea cu Manchester United. „Diavolii” nu s-au simţit bine în grupe unde au mai pierdut puncte. Uitaţi-vă la ultimele participări în Liga Campionilor. În sezonul precedent au fost „şifonaţi” de FC Basel. Şi acasă (3-3), şi în deplasare (2-1 pentru elveţieni). Cum CFR trecuse de Basel în calificări speranţele noastre aveau motivaţie.
Pe cei de la Manchester United i-am văzut detaşaţi. Tot timpul cât au stat în România. Sir Alex Ferguson a ştiut exact ce poate CFR şi a calculat bine mutările. Practic a blocat contraatacul „ceferiştilor”, arma lor forte. Şi cu asta basta. După ce Kapetanos a marcat pentru 1-0, Man United a început să controleze jocul cu adevărat. Van Persie a rezolvat problema celor trei puncte şi a milionului de euro oferit de UEFA pentru fiecare victorie în grupele Ligii Campionilor.
O notă bună pentru CFR. Chiar şi aşa, la înfrângere. Echipa lui Ioan Andone a fost mereu pe fază, conectată total la meci. În fiecare minut. Acest detaliu poate să îi ajute în perspectiva întâlnirilor viitoare. Galatasaray a comis-o acasă, cu Braga (0-2). Şanse de calificare există cu condiţia de a menţine ritmul de joc actual. Dacă n-o fi locul 2 măcar locul 3, pentru… Liga Europa.
O experienţă interesantă pentru CFR. La Cluj am văzut atacul stelar de la Man United, cu Rooney şi Van Persie în rolul principal. Şi acest gentleman de pe banca tehnică, Sir Alex Ferguson. Când în România va apărea un antrenor care să lucreze la un club măcar jumătate din timpul petrecut de tehnicianul scoţian cu Manchester United atunci putem spune că fotbalul nostru intră în normalitate. Până atunci ne facem cruce. Să nu se aleagă praful şi de ce a mai rămas bun!