Rapidul prinde viteză la Cluj

noiembrie 12, 2012 in Liga 1

Antrenorul Marian Rada răsuflă ușurat. Rapidul a câștigat la Cluj, cu „U”, și se întoarce la București sunând din sirenă!

Antrenorul Marian Rada răsuflă ușurat. Rapidul a câștigat la Cluj, cu „U”, și se întoarce la București sunând din sirenă!

Rapidul condus de antrenorul Marian Rada dă semne că a depășit pragul psihologic și prinde viteză. Trei puncte uriașe pentru încredere și moral. Giuleștenii uitaseră dulcele gust al victoriei, de vreo trei etape, iar acum încearcă să recupereze „întârzierile” acumulate pe traseu. „Alb-vișiniii” au stat la cutie, au așteptat momentul prielnic și au lovit fulgerător prin Herea și Grigorie. O victorie meritată dar care nu aduce fericirea. La meciul următor, cu Gaz Metan, Rapid are mulți suspendați: Glauber, Nicolae Grigore, Grigorie şi Pancu. Într-un film celebru există o replică celebră: trăiește clipa. Rapidulețul a bătut cu 2-1, la „U” acasă, și a ajuns-o pe Dinamo în clasament. O izbândă care vine chiar la debutul antrenorului Marius Șumudică, un rapidist sută la sută, pe banca tehnică a „șepcilor roșii”!

Rapid avea nevoie de toate punctele ca de aer. Frământările din ultima vreme, nereușitele, lipsa de încredere au afectat psihicul jucătorilor. Din starea asta se iese doar cu victorii. Una nu este suficientă. E nevoie de cel puțin trei reușite legate ca echipa să-și recapete curajul de a combina și de a juca la victorie.
Antrenorul Marian Rada, un fel de umbrelă de vreme rea la Rapid, a reușit să dea viteză locomotivei. S-a văzut asta încă de la derby-ul cu Dinamo pe care giuleștenii l-au avut în mână dar l-au pierdut din cauza unor greșeli personale provocate tot de neîncrederea în forțele proprii. Pe „Cluj Arena”, „alb-vișiniii” au jucat italienește. Dacă nu știai că partida este în Liga 1 aveai senzația că este Roma pe terenul lui Udinese.
Apărare organizată, disciplină, precauție, iar pe contraatac Rapidulețul a lovit letal. De două ori. Și i-a stricat debutul lui „Șumi”, ca antrenor, la „U”. Dar mai e mult până departe. Jocul încă scârțâie, iar unii dintre jucători la fel. Cum este mijlocașul Renan Silva, brazilianul adus în Giulești de Ioan Ovidiu Sabău, care deși a fost titularizat a avut o evoluție dezamăgitoare.
Rapid avea nevoie de victoria de la Cluj. Și a reușit s-o obțină. Antrenorul Rada a găsit formula de joc care să resusciteze o formație aflată în derivă. Dacă bate Mediașul, în Giulești, elimină Astra, în Cupă, iar apoi nu pierde la Vaslui atunci putem spune că Rapidul a ieșit din criză.