Dezastru la Dinamo

noiembrie 11, 2012 in Liga 1

Dario Bonetti nu are soluții. Cine vine?

Dario Bonetti nu are soluții. Cine vine?

Locul 7 și cinci puncte de recuperat până la poziția a patra, ultima care dă pașapoartele pentru sezonul viitor de Liga Europa. Presa scrie că este cel mai slab sezon al „câinilor roșii” din 1971 încoace. După 41 de ani „roș-albii” înoată, din nou, în mediocritate. Seamănă a dezastru, iar principalul responsabil este antrenorul Dario Bonetti. Dar și acei acționari care continuă să-i acorde credit. Cel puțin până la ora când scriu aceste rânduri, adică 11:05. Suporterii dinamoviști au reacționat, ei abandonând echipa pentru că nu mai pot suporta umilința. La meciul cu FC Vaslui, de sâmbătă seară, pe „Arena Națională” se auzea mai bine lătratul câinilor din împrejurimi decât încurajările fanilor. Dinamo n-a arătat nimic, n-a avut ocazii. Zero pe toată linia. Il signor Bonetti, perché aspettare?

Două meciuri tari pierdute unul după altul: 1-3 cu Steaua, 0-1 cu Vasluiul. Trupa antrenată de Bonetti e KO și a ajuns o formație de pluton. Un sezon catastrofal. Statisticile spun că este cel mai slab din ultimii 41 de ani. Lucrurile nu pot rămâne așa deși resemnarea pare să fie termenul care descrie cel mai bine starea de la Dinamo.
Lotul lui Dinamo are valoare. Cam de locurile 3-4, poate chiar și 2. Responsabilitatea crizei rezultatelor aparține în totalitate tehnicianului italian dar și acelor acționari care mai cred într-un proiect devenit mai degrabă iluzioriu decât realist. La Dinamo este nevoie de o schimbare rapidă pe banca tehnică dacă se dorește oprirea dezastrului.
Altfel poate fi și mai rău decât acum. Ioan Andone este liber de contract și are puterea să-i scoată pe „roș-albi” din impas. Gigi Mulțescu la fel. Ionuț Badea, de asemenea. Ion Marin, o altă propunere. Cornel Țălnar e acolo, în curtea lor. Și lista poate continua cu alți foști mari jucători ai lui Dinamo transformați de ani în antrenori cu CV.
Dinamo este în genunchi. E clar că Dario Bonetti nu are puterea să gestioneze criza. Nu că n-ar vrea ci pentru că nu poate. Jocul echipei nu merge. Deloc. E nevoie de un șoc pozitiv în vestiar, iar acest șoc poate fi provocat de un tehnician cu personalitate și stil. Un antrenor care să se identifice cu trecutul clubului.
Experimentul italian a dat faliment. Închei cu aceeași întrebare din deschidere: domnule Bonetti, de ce mai stai?