Rapidul nu moare și nici nu se predă!

decembrie 8, 2012 in Liga 1

O nouă înfrângere: 2-3 cu Oțelul. Despărțire tristă de Giulești la final de sezon. Locul 9 în clasament. Nicio speranță pe termen scurt. Viitor fără orizont. Cam așa se poate descrie, pe scurt, momentul trăit de Rapid. O echipă aflată în derivă care încearcă să supraviețuiască dar nu știe cum. Îmi mențin părerea, pe care v-am împărtășit-o și cu altă ocazie, că singura speranță reală de salvare rămâne Mircea Lucescu prin implicarea miliardarului de la Șahtior, Rinat Ahmetov. Dincolo de toate belelele domină spiritul Rapidului. Galeria a cântat tot meciul, iar asta ne arată că suporterii sunt cei care duc mai departe tradiția culorilor alb-vișinii. Rapid nu va retrograda ci va continua să joace în Liga 1!

Fără doar și poate, Rapid trece prin cea mai neagră perioadă din istoria clubului. O înfrângere previzibilă cu Oțelul, 2-3 în Giulești, care lasă gruparea „alb-vișinie” pe locul 9 în clasament. Foarte departe de Europa și destul de departe de „zona nisipurilor mișcătoare”. La Rapid nimeni nu știe ce, cum și când!
Unii zic că s-a ales praful de „farmecul vieții”. După ultimele rezultate cam așa se înțelege. Insolvența bântuie prin dosarele contabile ale clubului din Giulești însă spiritul acestei echipe vine din istorie și este la fel de cald cum era la început. O dovedește atitudinea unor jucători. Pancu și Bozovici nu vor să părăsească Rapidul la greu. Fanii au cântat în tribune tot timpul și fac eforturi să ajute echipa atât cât pot ei.
E greu. Pe undeva, îl înțeleg pe George Copos și nu sunt de acord cu cei care l-au înjurat în timpul partidei cu Oțelul. Să aducă ei bani de acasă și atunci este ok. Pot înjura cât vor. Referitor la viitor, singura speranță este Mircea Lucescu. Copos e prieten cu „Il Luce” și-l poate convinge să-l aducă în Giulești pe Rinat Ahmetov, magnatul din Donețk. Pare o utopie dar este singura portiță deschisă pe care o văd în acest moment.
Altfel, Rapid are un lot bun. Cu salariile plătite la zi, cu un antrenor gata s-o ia de la zero, giuleștenii pot redeveni o trupă competitivă. Important este să se oprească criza. Acum. Orice oră întârziere poate amplifica dezastrul. Și atunci va fi și mai greu de reparat ceva că de construit nu se va pune problema!