Rapidul, în gara Ligii 1!

mai 24, 2016 in Liga 2

Pe vremea comuniștilor, derby-urile Rapid - Dinamo sau Rapid - Steaua se jucau pe stadionul „23 August”. Puhoi de oameni. Până și pe pista de atletism. Ce vremuri!

Pe vremea comuniștilor, derby-urile Rapid – Dinamo sau Rapid – Steaua se jucau pe stadionul „23 August”. Puhoi de oameni. Până și pe pista de atletism. Ce vremuri!

„Expresul de Giulești” a trecut în viteză peste haltele ligii secunde și a ajuns în gara Ligii 1. Matematic, trupa antrenată de Dan Alexa este promovată. Un moment echivalent cu un nou început. Sunt puține cluburi în fotbalul românesc care pot produce bani. Printre ele și Rapidul. Duminică, prin triajul de sub Podul Grant au răsunat din nou sirenele de locomotivă. Bucuria promovării a așternut însă, instantaneu, tot atâtea griji. E nevoie de bani, e nevoie de întăriri, e nevoie ca alături de lotul existent să vină jucători de calitate. Bucureștiul va avea iarăși privilegiul unor derby-uri de zile mari cu Dinamo, Rapid și Steaua. Sigur vom avea un campionat mai interesant!

Mistuit de probleme financiare care mai de care, Rapidul și-a asigurat matematic promovarea în prima divizie. Un test de onoare pentru jucători, antrenori, componenții staff-ului tehnic, conducere și cei care lucrează în sectorul administrativ al clubului. Toți au muncit și au pus umărul la o promovare VITALĂ pentru viitor. Banii din drepturile TV și perspectivele prezenței în prima ligă pot reprezenta cheia redresării financiare.
Este adevărat că seria Rapidului a fost mult mai accesibilă decât cealaltă. Dar performanța rămâne performanță. Când jucătorii și staff-ul tehnic așteaptă salariile de luni de zile putem vorbi chiar de un miracol. Povestea promovării este una frumoasă care adună în ea tradiția, speranța și trăirile acestui club de la 1923 încoace.
Antrenorul Dan Alexa a devenit un specialist în promovări. A readus Timișoara pe prima scenă, acum Rapidul. La Timișoara nu a fost lăsat să lucreze și ați văzut ce s-a întâmplat în acest sezon. Bănățenii s-au întors de unde au venit. Alexa trebuie să continue la Rapid dar trebuie ajutat cu fotbaliști de calitate. Moral, jucătorii care au pus umărul la promovare reprezintă baza viitoarei construcții dar echipa are nevoie de nume cu experiență.
La capitolul construcție, președintele Dinu Gheorghe este exact ceea ce-i trebuia Rapidului. În primul rând a mai lucrat în Giulești și știe exact ce și cum, apoi să nu uităm că a avut o contribuție decisivă la formarea Astrei și a noului Dinamo din mandatul lui Rednic. De ce nu ar repeta „rețeta” la Rapid? Un club care poate umple „Arena Națională” la un meci de cupă europeană este un club cu potential. Aici trebuie să ducă proiectul, aici trebuie să se ajungă!