Națíonala Modestă. Doar Stanciu a convins!

mai 26, 2016 in EURO 2016

Dacă lui Raț i s-a luat banderola, lui Nicușor Stanciu i s-a luat... numărul. Stanciu a purtat nr. 14, în timp ce nr. 10 a revenit la Maxim. Adevăratul „decar” e însă Stanciu!

Dacă lui Raț i s-a luat banderola, lui Nicușor Stanciu i s-a luat… numărul. Stanciu a purtat nr. 14, în timp ce nr. 10 a revenit la Maxim. Adevăratul „decar” e însă Stanciu!

Cu Congo, naționala a fost modestă cu „M” mare. 🙁 De întărit acest aspect. Fotbaliști ca Săpunaru, Chiricheș, Raț, Pintilii, Ropotan, Chipciu sau Alibec, de la care aveam pretenții, au jucat dezamăgitor. Cei intrați în repriza secundă (Prepeliță, Torje, Keșeru, Maxim și Hora) nu au adus un plus jocului. Dimpotrivă. O lălăială mediocră continuă, de-a lungul și de-a latul terenului, cu viteză redusă, majoritatea paselor în spate, lipsă de orizont și multă pripeală în momentele decisive. Naționala nu a arătat deloc bine. Doar Nicușor Stanciu ne-a convins că are stofă de jucător mare. A marcat, s-a zbătut, a arătat ceva. În rest, jale mare. Spre surprinderea tuturor, Raț n-a mai primit banderola de căpitan care a ajuns la Chiricheș. Șeful Federației a spus că au decis jucătorii, selecționerul Iordănescu că a fost hotărârea lui. Pe cine să credem? 🙂 Dacă cu Congo a ieșit așa ne gândim cu groază la ce va fi cu Franța. Și nu numai! 🙁

Deși a marcat destul de repede, prin Nicușor Stanciu (min. 26), naționala României nu a avut un galop de sănătate cu Congo. Dimpotrivă. Poate și pentru că „tricolorii” au luat în bășcălie reprezentativa africană dar mă tem că atâta pot acum.
Insistențele cu care s-a cerut titularizarea lui Alibec au confirmat ceea ce spun de multă vreme: una e campionatul, alta e viața la națională. Și asta din două motive: s-a jucat cu multe pase în spate și au lipsit „oamenii de assist”, Sânmărtean și Budescu. Alibec este în formă dar dacă nu primește pasa decisivă așa cum trebuie se pierde în anonimat. 🙁
N-ar fi așa de mare supărarea după egalul cu Congo (1-1) dacă n-ar exista dezamăgirea cu privire la calitatea jocului prestart de „tricolori”. Și titularii, și rezervele au fost departe de pretențiile unui EURO. Titularii Săpunaru, Chiricheș, Raț, Pintilii, Ropotan, Chipciu și Alibec s-au străduit dar n-au putut, iar rezervele Prepeliță, Torje, Keșeru, Maxim și Hora nu au adus plusul sperat.
Colac peste pupăză, de parcă nu era de ajuns scorul și jocul prestat, lui Raț i s-a luat banderola de căpitan. Fără prea multe explicații. Conform www.gsp.ro, șeful Federației invocă faptul că „A fost decizia jucătorilor!” (http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/sabotat-din-interior-motivul-pentru-care-rat-nu-a-fost-capitan-in-meciul-cu-rd-congo-479023.html), în timp ce selecționerul Iordănescu susține, conform www.onlinesport.ro, că „Este o decizie a mea” (http://www.onlinesport.ro/fotbal/echipa-nationala/iordanescu-explica-egalul-romaniei-cu-congo-si-de-ce-i-a-luat-banderola-lui-rat-nid-119358/). E clar că Raț a fost deposedat de banderolă deși era convins că o va purta contra congolezilor!