Aoleu, ce-o fi cu Franța?

mai 30, 2016 in EURO 2016

Banderola de căpitan de echipă implică responsabilitate. Când Vlad Chiricheș va înțelege cu adevărat sensul acestor cuvinte nu va mai greși!

Banderola de căpitan de echipă implică multă responsabilitate. Când Vlad Chiricheș va înțelege cu adevărat sensul acestor cuvinte nu va mai greși!

Apărarea, singurul compartiment al naționalei care ne-a convins până acum, a făcut praf amicalul cu Ucraina (3-4). Gafe peste gafe, erori individuale de nepermis. Chiricheș se crede cel mai tare libero din lume de când are banderola pe braț. Cu Congo, Bakambu l-a făcut de comandă, iar cu Ucraina a comis-o cât pentru o sută de meciuri. Raț, fostul căpitan, n-a știut unde se află în duelurile cu Iarmolenko, iar Maxim și-a pierdut complet busola de când a retrogradat cu Stuttgart. În aceste condiții, trupa selecționerului Iordănescu suferă tare de tot. Apărarea nu mai e sigură ca altădată, la mijloc încă se caută formula ideală, iar atacul se străduie dar nu convinge chiar și cu cele trei „boabe” date Ucrainei. Și uite așa s-a făcut praf seria de 15 meciuri fără înfrângere. În aceste condiții, temerile pentru partida de debut de la EURO, cu Franța, sunt și mai mari!

Naționala n-a jucat decât o repriză cu Ucraina. Pe ansamblu, una bună. Dezastrul a venit după pauză. Defensiva, compartimentul care credeam că va da tonul în Franța, a clacat grație unor erori individuale comise de jucători importanți cărora li s-au urcat gărgăunii la cap.
Chiricheș a fost de nerecunoscut de când i s-a dat banderola de căpitan. Noua postură i-a tulburat serios mințile și l-a împins spre greșeli ca în curtea școlii. Cu africanii din Congo a comis-o, la fel și cu vecinii din nord. Căpitania este o onoare însă Chiricheș ne-a lăsat senzația că numele său este suficient ca s-o poarte pe braț. Poate-o fi pentru el dar pare cam grea! 🙁
Raț, fostul căpitan al „tricolorilor”, a greșit mult. Iarmolenko a făcut ravagii. Lipsa meciurilor oficiale s-a văzut de la o poștă. E vorba despre ritmul de joc. Tot pe flancul stâng, Steliano Filip a avut o eroare decisivă, în primul mitan, când s-a luat gol. În dreapta, Mățel a fost și el copleșit de atacurile Ucrainei pentru că Torje s-a repliat greu pe faza defensivă, iar alți colegi nu l-au ajutat mai deloc.
Nu mai e mult până la încleștarea de foc cu Franța în infernul de pe „Stade de France”. Jocul naționalei nu ne-a convins, iar entuziasmul calificării s-a cam dus pe apa Dâmbăviței. La Torino s-a început bine și s-a terminat treaba rușinos. Una pesta alta, ucrainenii s-au distrat cu ai noștri. Aoleu, ce-o fi cu Franța?