Rapid, viteză de… Liga 1!

aprilie 27, 2014 in Liga 2

Daniel Niculae a semnat victoria Rapidului la Bacău. Cum are numărul pe tricou: 21 pentru... 2-1!

Căpitanul Daniel Niculae a semnat victoria Rapidului la Bacău. Cum are numărul de pe tricou: 21 pentru… 2-1!

Rapidul prinde viteză de Liga 1. După victoria din prima etapă a play-off-ului, 2-1 la Clinceni, giuleștenii se întorc cu trei puncte și de la Bacău. Tot cu același scor, 2-1, și tot după ce gazdele au avut 1-0. E mare lucru să poți reveni din situații de acest gen. În ciuda problemelor financiare, elevii antrenorului Viorel Moldovan ne-au oferit o nouă probă de caracter, de forță mentală. Tocmai acest important detaliu ne face să credem că Rapidul va ajunge, din nou, pe prima scenă fotbalistică a țării pentru marile confruntări cu Dinamo și Steaua. Apoi să vină… banii că fără ei nu se poate atinge marea performanță. Rapid are nevoie de investitori puternici și de o casă primitoare. Stadionul „Giulești” e musai să-și deschidă porțile, așa cum s-a întâmplat până acum, însă pentru anii care vor urma e nevoie de o arenă nou-nouță. Tot acolo, lângă Podul Grant!

Martin și Daniel Niculae au întors scorul după ce băcăuanii au avut avantaj. Victoria din fief-ul lui SC Bacău este importantă și cu atât mai prețioasă pentru că a venit după un joc frumos. Deși problemele extrafotbal au copleșit clubul din Giulești, Rapid are puterea să revină în Liga 1.
Băieții ăștia fac totul pe seama dragostei față de culorile alb-vișinii. Este incredibil cum antrenorul Viorel Moldovan și staff-ul său au reușit să-i motiveze pe jucători. De aceea, victoria de la Bacău este cu atât mai mare.
Succesul giuleștenilor din urbea moldavă nu rezolvă problemele de fond ale clubului. Rapidul așteaptă, în continuare, investițiile care să scoată clubul din impas, să construiască o echipă competitivă pentru Liga 1 și Europa. Fără bani nu se prea poate și ceva trebuie făcut.
La fel cu stadionul „Giulești”. Nu e cazul să ne gândim că Rapid va juca meciurile de acasă în altă parte. E ceva ce ține de ridicol și bășcălie. Casa Rapidului este în Giulești, iar arena trebuie să-și deschidă porțile pentru echipă și suporteri. Ce-i aia la Ploiești sau Piatra Neamț? Casa Rapidului este lângă Podul Grant. Poate n-ar fi rău ca Primăria sectorului 6, Ministerul Transporturilor și Clubul Sportiv Rapid, care administrează stadionul, să facă un parteneriat care să atragă fonduri europene pentru reconstrucția din temelii a arenei.
În rest, să vină Liga 1. Rapid a prins viteză și poate promova!