Rapid prinde viteza

septembrie 23, 2010 in Fotbal

Adus in Giulesti pe post de salvator, presedintele Dinu Gheorghe a mutat bine si a readus Rapidul in centrul atentiei. Cu Marius Sumudica antrenor, cu o echipa a carei mentalitate s-a transformat miraculos in bine, cu suporterii mereu alaturi, „alb-visiniii” incep sa viseze frumos. Cele cinci boabe date Petrolului, in Cupa, si parcursul bun din campionat arata ca Rapidul a prins viteza.

Patronul George Copos este in extaz. Si cine n-ar fi daca echipa marcheaza trei goluri in patru minute. Meciul de Cupa, cu Petrolul, una dintre rivalele de-o viata ale Rapidului, l-a facut fericit pe Copos. Poate prea fericit, patronul giulestenilor cerandu-i lui Sumudica, dupa partida cu „gazarii”, nici mai mult nici mai putin decat titlul.
George Copos ne-a tot obisnuit cu astfel de presiuni. Problema este ca, de multe ori, nu a ales bine momentul cand sa faca astfel de declaratii. Intr-adevar, lotul Rapidului este unul valoros, este liniste la echipa, iar rezultatele sunt pozitive. Consider insa ca este prea devreme sa se vorbeasca despre titlu.
Am mai spus-o si cu alte ocazii: marea problema a echipelor romanesti este lipsa unei constante in evolutii si rezultate. Rapid a adunat o serie de meciuri bune. La Craiova a scos un egal, in 10 oameni, cand putini mai credeau in asa ceva. Chestie de caracter, nu?
Adevarul este ca Sumudica a adus entuziasmul si placerea de a juca fotbal. Dar si bucuria, uneori extravaganta, de a savura victoriile. Dupa meciul cu Vasluiul (2-0) a dansat samba, la 2-0 cu Dinamo le-a aratat suporterilor adversi tabela dar atunci s-a bucurat prea repede, dupa partida cu CFR Cluj (2-0) a scandat obscenitati la adresa Stelei, la Craiova s-a certat cu fanii „Stiintei”, iar cu Petrolul le-a aratat cinci degete „lupilor galbeni”.
Paradoxal, desi Rapid a jucat un fotbal de calitate situatia lui „Sumi” s-a complicat dupa ce Copos a cerut titlul. O solicitare cu doua taisuri. Linistea de la echipa se poate risipi, la primul esec, precum ceata. Fotbalul de calitate a (re)venit in Giulesti pentru ca jucatorii nu au fost apasati de obiective coplesitoare, miza de la inceputul sezonului fiind prezenta in cupele europene. De acum incolo va fi insa altceva. Chiar si pentru antrenorul-suporter Marius Sumudica.