Cartu si CFR, inceput de aventura!

septembrie 16, 2010 in Fotbal

Cu multe noutati in echipa si un antrenor instalat pe banca tehnica cu doar cateva zile in urma, CFR Cluj si-a depasit conditia din campionat. Doua goluri superbe in prima repriza si o „autobaza” care a functionat cu precizie elvetiana, in cel de-al doilea mitan, au trecut in contul „ceferistilor” trei puncte imense in socotelile din grupa E. Dar si pentru moral. Sorin Cartu a readus CFR-ul la viata. Aventura abia incepe…

Cartu a venit cu schimbarea in bine. De multa vreme nu am mai vazut cinci jucatori romani in echipa de start a CFR-ului. „Sorinaccio” a mers pe mana grupului Muresan, Panin, Rada, Dica si Hora ca sa fie sigur ca pe teren lucrurile se vor derula asa cum vrea el. La capitolul schimbari i-as mai pune la socoteala pe Nuno Claro, Alcantara si Traore, jucatori care au cam lustruit banca de rezerve in acest debut de sezon. Si sansa i-a intins o mana de ajutor lui Sorin Cartu, iar la final totul a fost ok.
CFR s-a bazat, din nou, pe forta grupului. In special in repriza secunda cand Basel a atacat continuu si a amenintat cu egalarea. Apararea, „specialitatea casei” la Cartu, a functionat asa cum trebuie. Punctele sunt imense pentru ca elvetienii vor incurca multe socoteli in grupa E. Pe de alta parte, „ceferistii” au cautat cu lumanarea acest succes cu speranta ca isi vor recapata increderea in valoarea lor. Si le-a iesit!
Singurul regret pe care il am vizeaza numarul mic al spectatorilor. Mai putini decat jumatate din capacitatea stadionului. E pacat, mai ales ca vorbim despre un meci din Liga Campionilor. Poate ca sefii CFR-ului ar trebui sa invete ceva din aceasta patanie, iar atunci cand stabilesc pretul biletelor sa se gandeasca de o mie de ori. Altfel, gruparea din Cluj risca sa joace si urmatoarele doua meciuri de acasa, cu Bayern si Roma, in fata unui stadion cu prea putini spectatori in raport cu importanta competitiei la care participa.
Una peste alta, a fost un debut cum nu se poate mai bun pentru Sorin Cartu. Un antrenor priceput, exigent si cu principii sanatoase despre fotbal. Cred ca este prima data cand „Sorinaccio” are pe mana un lot atat de valoros precum cel al CFR-ului. Cartu chiar are ocazia sa arate ceea ce poate. Cu Basel a fost debutul fericit. Urmeaza campionatul.