Proiect expirat

decembrie 17, 2009 in Liga Europa

Minunea de la Liberec nu s-a mai repetat la Atena, desi Dinamo a visat la ea pana in ultima clipa. Superstitiile au tradat si ele asteptarile, celebrele tricouri galben-negre ramanand doar amintirea acelei memorabile calificari din Cehia. Dinamo a pierdut la scor de neprezentare in fata lui Panathinaikos (0-3) desi a jucat bine o buna parte din meci. Eliminarea din Liga Europa echivaleaza cu expirarea termenului de valabilitate pentru un proiect, cel al „repatrierii” unor jucatori, ajuns la capat de drum.


Credeam ca doar prin Liga 1 avem parte de terenuri-mlastina. Uite ca si la Atena am avut asa ceva. Nu subliniez asta pentru a scuza infrangerea lui Dinamo, ci pentru a puncta ideea ca o echipa mare bate pe orice fel de vreme si orice fel de gazon. Punct. Ca vointa, Dinamo a demonstrat ca vrea calificarea. O buna perioada din meci jocul „cainilor” a fost peste cel etalat de greci. La argumente as aduce scorul de 0-0 inregistrat la pauza, barele lui N´Doye si Tamas, ocaziile uriase ale lui Andrei Cristea, Adrian Cristea sau Claudiu Niculescu.
Vorbeam la inceput despre un proiect ajuns la capat de drum. In ultima vreme, la Dinamo a devenit o obisnuinta sa-si repatrieze jucatorii transferati, la un moment dat, in strainatate. Mass-media a facut mare valva pe tema asta, contribuind pe undeva la iluzia reusitei unei retete care se credea de succes. Episoadele Tamas, Zicu, Moti, Marius Niculae sau Claudiu Niculescu, jucatori care s-au transferat iar apoi au revenit in „Groapa” sunt graitoare. Or tocmai acesti fotbalisti ar putea sa se desparta in aceasta iarna de Dinamo. Culmea, lista este completata de Andrei Margaritescu. Astfel, „China” a declarat ca va parasi gruparea bucuresteana daca nu va reusi sa se reacomodeze la Dinamo.
Sincer, nu inteleg astfel de abordari, din moment ce la marile cluburi din strainatate nu se practica asa ceva decat foarte, foarte  rar. Repet, rapatrierea unor fotbalisti doar cu … nume a ajuns sa fie un un proiect expirat. Dovada? La inceputul lunii se vorbea in presa despre patru liste de transferuri la Dinamo. Suficient pentru a demonstra ca la Dinamo este nevoie de o cu totul alta abordare. Una profesionista.