Prețul corect

ianuarie 23, 2012 in Liga 1

Dilema lui „Săgeată”: banii sau naționala?

Se tot vorbește despre un posibil transfer în China al atacantului Marius Niculae. Dinavomistul se află în Antalya, cu naționala, și din ceea ce spune este evidentă dilema în care se află. În China îl așteaptă o căruță de bani dar și un campionat corupt. Dacă merge acolo, „Săgeată” poate spune adio echipei naționale. Cred că acesta este prețul corect al transferului în țara „Marelui Zid”: banii sau naționala!

Echipa națională se pregătește de zor în Antalya. Marius Niculae, poate cel mai experimentat jucător din lotul convocat de Victor Pițurcă în Turcia, este vizat pentru un transfer în China. Mai mult, este posibil ca în meciul amical cu Turkmenistan banderola de căpitan să fie purtată chiar de „Săgeată”. Un moment important pentru un jucător care parcă a dat prea puțin primei reprezentative după un început de carieră impresionant. La 31 de ani e firesc ca Marius Niculae să se gîndească la viitorul familiei sale. Banii contează acum mai mult ca niciodată. De când a venit pe lume Raisa Elena, fetița sa, Niculae a (re)devenit jucătorul de altădată. Determinat, sufletist, gata sa își dea viața pe teren, iar golurile au venit unul diupă altul.
Chinezii de la Beijing Guoan sunt gata să-i plătească un salariu anual de 700.000 de euro. Contractul propus lui „Săgeată” se întinde pe două sezoane. Dinamo va primi, în eventualitatea perfectării transferului, nu mai puțin de un milion de euro. Sunt bani importanți la mijloc, cu mult peste ceea ce Marius Niculae căștiga la Dinamo. Totuși nu-i va fi ușor să aleagă chiar dacă, la prima vedere, interesele familiei sunt pe primul loc. Un transfer în China îl va teleporta pe Marius Niculae într-un campionat corupt. Ca valoare este sub Liga 1 deși cluburile chineze au investit masiv pentru aducerea unor fptbaliști cu nume. Nu în ultimul rând, dacă alege China, „Săgeată” va juca departe de ochii selecționerului Victor Pițurcă. Mai pe direct își cam ia adio de la echipa națională.
Deocamdată, Niculae este la Dinamo dar nu iese fum fără foc. Oferta din China există și se poate concretiza în orice moment. Doar că, în afara salariului anual de 700.000 de euro, Niculae trebuie să accepte și despărțirea de tricoul cu tricolor. O provocare greu de suportat și greu de acceptat. Mai ales acum când „Săgeată” este pe locul 1 în clasamentul golgheterilor din Liga 1.
Astfel, prețul corect al transferului în China îl reprezintă renunțarea la echipa națională. Marius Niculae va trebui să aleagă între bani și prima reprezentativă!