Piți a plecat? Dar Isac?

octombrie 17, 2014 in Națională

După prestațiile rușioase cu Muntenegru, Cipru și Georgia, naționala de fotbal U19 are nevoie de o schimbare radicală de atitudine. Poate și de un nou antrenor!

După prestațiile rușioase cu Muntenegru, Cipru și Georgia, naționala de fotbal U19 are nevoie de o schimbare radicală de atitudine. Poate și de un nou antrenor!

Victor Pițurcă a plecat de la națională. După ce a luat șapte puncte din nouă posibile în preliminariile EURO 2016. Despre asta se va mai vorbi până ce vom afla numele noului selecționer. Problemele sunt însă la baza piramidei de performanță. Și grave. Nu cu mult timp în urmă, reprezentativa U19 a României a pierdut toate meciurile din grupa de calificare la EURO 2015: 0-1 cu Muntenegru și Cipru, 1-3 cu Georgia. Zero puncte, golaveraj 1-5, iar selecționerul Doru Isac a rămas în funcție. Incredibil. Și asta după l-a făcut pe Hagi „critic literar” sau „doctor”. Poate a avut dreptate. Gică Hagi e… doctor în fotbal, iar dacă l-a sunat vreodată ca să-i recomande jucători de la academie a știut pe ce se bazează: valoare. Așa că Pițurcă a plecat în glorie, iar Isac rămâne selecționer la juniori cu zero puncte. Alo, Federația?

Prea mult s-a focalizat atenția asupra selecționerului Victor Pițurcă. La națională au fost și vor mai fi probleme. Și Piți a avut păcatele lui. Multe, mari și mărunte, dar acum a plecat la Al Ittihad când era pe val. Cu șapte puncte câștigate din nouă posibile. Mai putem să-i spunem ceva?
Mai grav este că din urmă nu vin vești prea bune. Naționala U19 a fost ciuca bătăilor în grupa de calificare la EURO 2015. Și de la cine a luat cafteală? De la Muntenegru, Cipru și Georgia, echipe în fața cărora, altădată, meciul începea de la 2-0 pentru „tricolori”. 🙂 Asta ca să mai facem haz de… necaz.
Am așteptat cu toți un răspuns, o justificare pentru aceste rezultate catastrofale. Mai ales de la Doru Isac, selecționerul reprezentativei U19. Domnul Isac a dat vina pe… valoare juucătorilor. Dar valoarea nu o șlefuiește antrenorul? Când s-a luat de Gică Hagi reproșându-i câte și mai câte nu s-a gândit că poate avea răspunsuri de… valoare chiar la academia „Regelui”?
Federația ar trebui să fie mai atentă la aceste aspecte. Ce garanții de performanță să mai ai de la o națională de juniori până în 19 ani după ce a fost pusă la punct de trei selecționate modeste? Cu un gol în trei meciuri și cinci primite nu mai este loc de comentarii.
Meciurile oficiale sunt cele mai bune examene pentru un antrenor, iar Doru Isac le-a picat dezamăgitor de ușor!